enda

Charlotte Sachs Bostrup

(1963 – )

Filminstruktør. Født 3/10 1963. Oprindeligt uddannet skuespiller. Siden uddannet på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 1995.

Debuterede i 1996 som manusforfatter og instruktør med kortfilmen 'Fridas første gang'. Bostrup spillefilmdebuterede med den romantiske ungdomskomedie 'Anja & Victor' (2001), og i 2003 stod hun bag 'Askepop - The Movie'. Samme år kom efterfølgeren i Anja & Viktor-serien, 'Anja efter Viktor'. Året efter instruerede Bostrup 'Familien Gregersen', en filmatisering af forfatter Christian Kampmanns succesfulde historiske romaner, som følger familien af samme navn op gennem 60'erne og 70'erne.

Med 'Karla og Jonas'-serien (2007-10), baseret på Rene Toft Simonsens børnebøger, udviklede Bostrup sit talent for at fortælle vedkommende historier om og for børn og unge.

I 2014 forlod hun børne-/ungdomsgenren og instruerede den samfundsaktuelle 'Kartellet' om karteldannelser i håndværkerbranchen, baseret på virkelige hændelser. I 2019 var hun aktuel med komedien 'Mødregruppen'.

Tv-serier har også været en stor del af Charlotte Sachs Bostrups karriere. Hun har instrueret flere episoder af blandt andet 'Nikolaj & Julie' (2002-03), 'Nynne' (2006), 'Dicte' (2013) og, som konceptuerende instruktør, 'Mercur' (2017).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mødregruppen 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Mercur 2017 Instruktion Tv-serie
Swinger 2016 Instruktør (Færdiggørelse) DK/Spillefilm
Kartellet 2014 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Dicte 1 2013 Instruktion Tv-serie
Outsider 2012 Instruktion
Outsider 1:3 2012 Instruktion, Manus Tv-serie
Outsider 2:3 2012 Instruktion, Manus Tv-serie
Outsider 3:3 2012 Instruktion, Manus Tv-serie
Karla og Jonas 2010 Instruktion DK/Spillefilm
Karla og Katrine 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Karlas kabale 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Nynne 2006 Instruktion, Manuskonsulent Tv-serie
Veninder 2005 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Familien Gregersen 2004 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Anja efter Viktor 2003 Instruktion DK/Spillefilm
Askepop - the Movie 2003 Instruktion DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Instruktion Tv-serie
Anja & Viktor 2001 Instruktion, Hjørdis DK/Spillefilm
D-Dag 2001 Lise Tv-film
On the road 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Kærlighed ved første hik 1999 Instruktion DK/Spillefilm
Mor(d) i mødregruppen 1998 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fridas første gang 1996 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Hjem til fem 1995 Manus Tv-serie
Tre ludere og en lommetyv 1993 Medvirkende Tv-serie
Luischen 1993 Medvirkende Tv-film
Blændet 1992 Medvirkende Tv-serie
Den store badedag 1991 Gravid kvinde DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Don Quixote Award 2010 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2010 Karla og Jonas
Chamber of Deputies 2008 Giffoni Film Festival 2008 Karlas kabale
CaRiSal Foundation Award 2008 Giffoni Film Festival 2008 Karlas kabale
Bedste Film 2008 Tokyo Kinder Film Festival - Kineko 2008 Karlas kabale
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Berlinale 2017-02-09 Swinger
Bergen International Film festival 2014-09-24 Kartellet
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Kartellet
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Karla og Katrine
Seoul International Youth Film Festival 2011-07-07 Karla og Jonas
TIFF Kids 2011-04-05 Karla og Jonas
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2010-12-11 Karla og Jonas
Tallinn Black Nights Film Festival 2010-11-19 Karla og Jonas
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Karla og Jonas
Tel Aviv International Children's Film Festival 2010-10-27 Karla og Katrine
Amsterdam Cinekid 2010-10-20 Karla og Jonas
Toronto International Film Festival 2010-09-09 Karla og Jonas
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2010-08-27 Karla og Jonas
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Fridas første gang
Giffoni Film Festival 2010-07-18 Karla og Jonas
Seoul International Youth Film Festival 2010-07-08 Karla og Katrine
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2010-05-30 Karla og Jonas
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 Karla og Jonas
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Karla og Jonas
TIFF Kids 2010-04-17 Karla og Katrine
Malmö, BUFF 2010-03-16 Karla og Jonas
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2009-12-06 Karla og Katrine
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Karla og Katrine
Amsterdam Cinekid 2009-10-18 Karla og Katrine
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2009-08-24 Karla og Katrine
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Karla og Katrine
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Karla og Katrine
Malmö, BUFF 2009-03-10 Karla og Katrine
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2008-12-12 Karlas kabale
Oulu Int. Children's Film Festival 2008-11-17 Karlas kabale
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Karlas kabale
Tokyo International Film Festival 2008-10-18 Karlas kabale
Tokyo Kinder Film Festival - Kineko 2008-08-09 Karlas kabale
Giffoni Film Festival 2008-07-18 Karlas kabale
Seoul International Youth Film Festival 2008-07-16 Karlas kabale
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Karlas kabale
TIFF Kids 2008-04-11 Karlas kabale
Göteborg International Film Festival 2005-01-28 Familien Gregersen
Lübeck, Nordische Filmtage 2002-10-31 Anja & Viktor
Malmö, BUFF 2002-03-12 Anja & Viktor
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 On the road
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.