Morten Giese ny konsulent for spillefilm

KONSULENT. Morten Giese bliver ny konsulent for spillefilm på Det Danske Filminstitut.

Det Danske Filminstituts bestyrelse har efter indstilling fra Rådet for Spillefilm ansat Morten Giese som ny konsulent for spillefilm.

Morten Giese er uddannet klipper fra Den Danske Filmskole i 1993 og har siden da indtaget en lang række funktioner i den danske film- og tv-branche som klipper, manuskriptforfatter, instruktør, sparringspartner og underviser på den danske og den norske filmskole. Morten Giese har blandt andet klippet Per Flys trilogi "Bænken", "Arven" og "Drabet" samt Flys kommende spillefilm "Backstabbing for Beginners". Giese har klippet afsnit af tv-serierne "Bedrag" og "Arvingerne" og selv instrueret både kort- og spillefilm.

"Morten Giese har et langt og indgående kendskab til den danske filmbranche. Hans erfaring som klipper, instruktør og underviser vil blive et stort aktiv i hans arbejde som konsulent og i hans samarbejde med både nye talenter og etablerede filmfolk," siger Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Det Danske Filminstitut.

Morten Giese udtaler:

"Vi har brug for film for at forstå os selv bedre, og vi har brug for at blive underholdt med følelser og konflikter, vi kender fra vores eget liv. Det beriger os og gør, at vi også bedre forstår andre mennesker, deres kulturer og livsbetingelser. Vi har så meget talent i Danmark, som venter på at blive udforsket. Jeg føler mig meget beæret og glæder mig rigtig meget til opgaven."

Som filmkonsulent på Det Danske Filminstitut bliver det Morten Gieses primære opgave at varetage den kunstneriske vurdering af ansøgninger om udviklings- og produktionsstøtte og indstille egnede projekter til godkendelse.

Morten Giese afløser Hanne Palmquist og tiltræder den 19. september 2016.