enda
Person

Morten Giese

(1964 – )

Klipper og instruktør. Født 17/4 1964. Uddannet son klipper på Den Danske Filmskole i 1993. Som klipper har han blandt andet arbejdet tæt og kontinuerligt sammen med Per Fly, som han gik på Filmskolen med.

Debuterede som instruktør med ''Dykkeren'' (2003), en halv times novellefilm om en dreng på ferie med sin alkoholikerfar. Den vandt prisen som bedste korte fiktionsfilm på Odense-festivalen og blev fulgt op af endnu en novellefilm om en drengs problematiske forhold til sin far, ''Min far er bokser'' (2005). Hans første spillefilm, ''Vanvittig forelsket'' (2009), handler om en talentfuld ung pianist, der afspores af voldelig jalousi i forholdet til sin kæreste.

Blandt de film, Giese har klippet, er Per Flys roste og prisvindende trilogi om det moderne Danmark, ''Bænken'' (2000), ''Arven'' (2003) og ''Drabet'' (2005).

Har instrueret 14 afsnit af tv-serien ''Hotellet'' (2000-02) samt været klipper på serierne ''Arvingerne'' (2014) og ''Bedrag'' (2016).

Giese var spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut fra september 2016 til januar 2019.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Fremmede i Karl Oves Paradis 2021 Klipper, Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Dobbeltspil 2018 Klipper DK/Spillefilm
Hjertelandet 2018 Trailer-klipper DK/Dokumentarfilm
Bedrag 1 2016 Klipper Tv-serie
Den sidste tid 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Bedrag 2 2016 Klipper Tv-serie
Moussa Diallo - manden og musikken 2015 A-klipper DK/Dokumentarfilm
Machine 2015 Klipper DK/Kort fiktion
Arvingerne 1 2014 Klipper Tv-serie
I Kærlighedens Navn 2013 Klipper DK/Dokumentarfilm
2 piger 1 kage 2013 Klipper DK/Kort fiktion
Bosporus 2011 Klip DK/Kort fiktion
The house inside her 2011 Klip DK/Kort fiktion
Girl in the Water 2011 Klip DK/Kort fiktion
Kvinden der drømte om en mand 2010 Klip DK/Spillefilm
Vanvittig forelsket 2009 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Over gaden under vandet 2009 Trailer DK/Spillefilm
Fighter 2007 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Store planer 2005 Klip DK/Spillefilm
Drabet 2005 Klipper DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Arven 2003 Klip DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Klip DK/Spillefilm
Dykkerdrengen 2002 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Okay 2002 Klip DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Instruktion, Kreativ producer Tv-serie
Max 2000 Klip DK/Spillefilm
Bænken 2000 Klip DK/Spillefilm
Den onde cirkel 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Spor i mørket 1997 Klip DK/Spillefilm
Jacobs liste 1997 Klip DK/Kort fiktion
Ørnens øje 1997 Klip DK/Spillefilm
En stille død 1997 Klip DK/Kort fiktion
Et hjørne af paradis 1997 Klipper DK/Spillefilm
Ska'' vi være kærester? 1996 Klip DK/Kort fiktion
To be or nothing to eat 1996 Klip DK/Kort fiktion
At opfinde virkeligheden 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Menneskedyret 1995 Klip DK/Spillefilm
Buldermanden 1995 Klip DK/Kort fiktion
Monsterfest 1995 Klip DK/Kort fiktion
Drengen der gik baglæns 1994 Klip DK/Kort fiktion
- kalder Katrine! 1994 Klip DK/Kort fiktion
Voodoo Europa 1994 Klip DK/Dokumentarfilm
Min elskede 1994 Klip DK/Kort fiktion
Værelse 17 1993 Klip DK/Kort fiktion
Tre små historier 1993 Klip DK/Kort fiktion
Debutanten 1993 Klip DK/Kort fiktion
Rakel Mirakel 1993 Klip DK/Kort fiktion
Fra sol til sukker 1992 Klip DK/Dokumentarfilm
Requiem 1991 Klip DK/Kort fiktion
Den ufuldendte 1991 Klip DK/Kort fiktion
Jorden er giftig 1988 Klip DK/Kort fiktion
Trællenes oprør 1979 Stemme DK/Spillefilm
Trællene 1978 Stemme DK/Spillefilm