Morten Hartz Kaplers ny leder af Aarhus Filmværksted

TALENTUDVIKLING. Instruktør Morten Hartz Kaplers, der har sine tidlige filmerfaringer fra talentmiljøet på Filmværkstedet/DFI, indtager nu selv rollen som leder af Aarhus Filmværksted.

41-årige Morten Hartz Kaplers er ny leder af Aarhus Filmværksted.

Vejen til posten har ikke været helt traditionel, og instruktøren kan bl.a. skrive tidligere gøglerskoleelev og trapezartist på CV'et. Han er uddannet på den tjekkiske filmskole FAMU i Prag og siden den uafhængige filmuddannelse SUPER16. I 2007 kom spillefilmsdebuten "AFR", der blandt flere priser modtog Carl Th. Dreyer-prisen.

Aarhus Filmværksted

Aarhus Filmværksted er et åbent filmværksted, som støtter ikke-kommerciel filmproduktion, med det hovedformål at finde og udvikle nye filmiske talenter i den vestdanske region.

Filmværkstedet har modtaget økonomisk tilskud fra Det Danske Filminstitut siden 2006 og indgår i Aarhus Kommunes satsning på opbygning af et filmmiljø i Aarhus.

Værkstedets hovedopgave er at støtte nye, fortrinsvis unge, filmtalenter i deres faglige og kunstneriske udvikling, med det primære formål at hjælpe dem til uddannelse eller beskæftigelse inden for filmbranchen.

Værkstedet støtter årligt op mod 40 produktioner med hovedvægten på korte fiktionsfilm.

Læs mere om Aarhus Filmværksted.

Morten Hartz Kaplers ser frem til de nye udfordringer i det aarhusianske filmtalentmiljø og udtaler i en pressemeddelelse:

"Jeg glæder mig til at arbejde med udvikling af nye filmtalenter på Aarhus Filmværksted. Efter en årrække i udlandet, glæder jeg mig især til at vende hjem til Danmark. Aarhus er en vidunderlig by – kulturel og fremadstræbende og på én gang hyggelig og ambitiøs. Aarhus skal være Europæisk Kulturby 2017, og vi går spændende tider i møde. "

De seneste år har instruktøren primært arbejdet i udlandet, og med stillingen skifter han scene fra Paris til Aarhus. Erfaringerne fra sin egen tid som værkstedstalent vil bruges i arbejdet for at skabe et miljø, hvor filmtalenter kan finde støtte til kunstnerisk og faglig udvikling.

Morten Hartz Kaplers tiltræder sin nye stilling pr. 1. juni og afløser HP Møller Andersen. Anne Mette Zachariassen tiltræder som ny bestyrelsesformand.

Aarhus Filmværksted støttes af Det Danske Filminstitut og Aarhus Kommune.

AAFV_logo