enda

Morten Hartz Kaplers

(1971 – )

Instruktør, født 1971. Uddannet fra den tjekkiske filmskole, FAMU. Medlem af den alternative filmskole Super16. Har arbejdet med tv-produktion og reklamefilm og lavet en række kortfilm på Filmværkstedet.

Spillefilmdebut i 2007 med det satiriske drama "AFR", der med sin komplekse og stærkt polemiske fortællestil og med landets daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen som plotmæssigt omdrejningspunkt, vakte stor opmærksomhed. Filmen var nomineret til flere priser og vandt hovedprisen, VPRO Tiger Award, ved den Internationale Filmfestival i Rotterdam. Herhjemme har Hartz Kaplers modtaget Carl Th. Dreyer Prisen, der gives som anerkendelse for en fremragende kunstnerisk indsats.

I 2013 ansat som leder af Aarhus Filmværksted.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Needle Boy 2016 Executive producer DK/Spillefilm
AFR 2007 Instruktion, Emil, Manus, Executive producer, Fotograf DK/Spillefilm
Orkideen 2003 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Pulekalenderen 2002 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Gem et smil Katrine 2001 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Le grand final 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Det guddommelige 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Sisyfos verden 1997 Instruktion, Manus, Produktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Tiger pris 2007 Rotterdam, International Film Festival 2007 AFR
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2008-02-28 AFR
Thessaloniki International Film Festival 2007-11-16 AFR
Stockholm International Film Festival 2007-11-15 AFR
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 AFR
Hamptons Film Festival 2007-10-17 AFR
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2007-10-04 AFR
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2007-08-17 AFR
Melbourne Film Festival 2007-07-25 AFR
Moscow Int. Film Festival 2007-06-21 AFR
Transilvania International Film Festival 2007-06-01 AFR
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2007-04-02 AFR
Berlinale 2007-02-08 AFR
Rotterdam, International Film Festival 2007-01-24 AFR
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.