My Afghanistan – nyt interaktivt undervisningssite

WEBSITE. Dokumentarfilmen "Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone" har netop haft biograf- og tv-premiere. I den forbindelse lancerer DR det nye undervisningsprojekt "My Afghanistan", der tilbyder gymnasieelever at komme i dialog med afghanere via et interaktivt website.

Den 31. januar havde dokumentarfilmen "Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone" biografpremiere med efterfølgende live-transmitteret debatarrangement. Ved samme lejlighed blev filmens nye undervisningssite lanceret. Det ligger nu tilgængeligt på DR Gymnasium og myafghanistan.dk.

"Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone" er resultatet af den dansk-afghanske journalist Nagieb Kajas ønske om at vise publikum det virkelige Afghanistan, sådan som det opleves af landets befolkning. Med en sportstaske fuld af mobilkameraer rejser han til Helmand-provinsen og beder en række almindelige afghanere om at filme deres egen dagligdag. En dagligdag med bombeangreb, frygt og et spinkelt håb om, at livet skal blive bedre. Afghanernes personlige filmdagbøger giver et meget stærkt vidnesbyrd om, hvad det egentlig vil sige at leve i en krigszone.

DR står i samarbejde med filmens instruktør og producere for et nyt projekt til undervisningsbrug for gymnasieelever. På sitet udsendes hver uge korte film om civile afghaneres hverdag i Helmand. Filmene er personlige fortællinger om krig, korruption, arbejde, uddannelse og fritid, religion og kærlighed. Man kan følge en af fotograferne eller vælge ud fra emne. Ikke mindst er der mulighed for at stille spørgsmål til afghanerne bag filmene. Det helt unikke ved sitet er de nye muligheder i samspillet mellem forskellige medier og den direkte interaktion, hvor eleverne kan komme i dialog med de lokale afghanere.

"Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone" blev vist på DR2 den 5. februar og kan nu ses på Filmstriben.

Filmen er instrueret af Nagieb Khaja og produceret af Henrik Grunnet og Lise Lense-Møller for Grunnet Film og Magic Hour Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. Undervisningsprojektet "My Afghanistan" er ligeledes støttet af Det Danske Filminstitut.

Se DR Gymnasium og myafghanistan.dk

Stills fra websitet myafghanistan.dk

Tags: Afghan Lives