Når dyrene drømmer til Cannes

CANNES. Jonas Alexander Arnbys spillefilmdebut "Når dyrene drømmer" er udtaget til Cannes Filmfestivalens prestigefyldte sideprogram Semaine de la Critique, der har fokus på unge talenter fra hele verden.

Cannes Filmfestivalens serie Semaine de la Critique, på engelsk Critics' Week, har i dag afsløret titlerne på de film, der deltager i årets program, og blandt de syv spillefilm udvalgt til konkurrence er Jonas Alexander Arnbys gyser "Når dyrene drømmer".

Ud over at være i spil til seriens tre hovedpriser har "Når dyrene drømmer" også mulighed for at vinde Cannes Filmfestivalens pris for bedste debutspillefilm, Caméra d'Or.

Lars Mikkelsen, Sonia Suhl og Sonja Richter spiller hovedrollerne i "Når dyrene drømmer", en gyserfilm om en ung piges frigørelse og hævn over en omverden, der ydmyger, foragter og frygter hende. Marie lever i en isoleret landsby på en lille ø ud for den danske vestkyst. Hendes mor er alvorligt syg af en ukendt sygdom, og hendes far passer den lille familie. Marie opdager pludselig, at der sker mystiske ting med hendes krop, og hun føler, at hun er ved at miste kontrollen over sig selv. Samtidig går det op for Marie, at faren skjuler noget for hende om morens sygdom. Flere dødsfald finder sted på den lille ø under mystiske omstændigheder, og Marie mærker, at dyret i hende er ved at tage over.

Instruktør Jonas Alexander Arnby er uddannet på det alternative filmskole Super16 og har instrueret musikvideoer og korte fiktionsfilm. "Når dyrene drømmer" er Arnbys første spillefilm.

Manuskriptet er skrevet af Rasmus Birch, og filmen er produceret af Caroline Schlüter Bingestam og Ditte Milsted for Alphaville Pictures Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Der er forventet dansk premiere i løbet af sommeren.

Semaine de la Critique

Som en af Cannes Filmfestivalens vigtige sideprogrammer har Semaine de la Critique fokus på instruktørers første og anden spillefilm, og serien kan bryste sig af at have introduceret verdenen for så prominente filmnavne som Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar-wai, Jacques Audiard og Alejandro González Iñárritu, der alle fik deres debut på Semaine de la Critique. 

I 2010 gik seriens to hovedpriser til danske film, henholdsvis til Janus Metz' dokumentarfilm "Armadillo" og Daniel Joseph Borgmans kortfilm "Berik". I 2003 gik debutprisen Camera d'Or til Christoffer Boes "Reconstruction", som også vandt seriens ungdomsjury-pris.

Allerede udtaget til Cannes

Allerede udtaget til deltagelse på årets Cannes Filmfestival er Kristian Levrings "The Salvation" i hovedprogrammet, de to kortfilm "Void" og "Sundays" i sideprogrammet Quinzaine des Realisateurs (Directors' Fortnight) samt den svensk-dansk samproducerede "Force Majeure" ("Turist") i sideprogrammet Un Certain Regard.

Læs mere:
The Salvation til Cannes
To danske kortfilm til Cannes

Cannes Filmfestivalen 14.-25. maj
Semaine de la Critique 15.-23. maj
The Directors' Fortnight 15.-25. maj