Niels Arden Oplev er tilbage med Kapgang

PRODUKTION. Efter sit gennembrud i USA vender Niels Arden Oplev hjem til Danmark for at filme med bl.a. Sidse Babett Knudsen og Anders W. Berthelsen. "Kapgang" får premiere i foråret 2014.

Han har netop instrueret "Dead Man Down" med bl.a. Colin Farrell og Noomi Rapace og pilotafsnittet til Stephen King tv-serien "Under the Dome" i USA. Inden da er det blandt meget andet blevet til "Portland", "Fukssvansen", "Drømmen", "To verdener" og"Mænd der hader kvinder". – Og afsnit af "Taxa", "Rejseholdet" og "Ørnen".

Nu er Niels Arden Oplev tilbage i Danmark for at filmatisere Morten Kirkskovs anmelderroste debutroman, "Kapgang". 

Kapgang

"Kapgang" foregår over et par uger i året 1976 og handler om den 14-årige Martin fra Sdr. Omme, der står over for at blive konfirmeret, men i stedet for kastes ud i en meget turbulent tid, da hans mor uventet dør af kræft. Nu må Martin, hans far og storebror indstille sig på en ny virkelighed – en virkelighed som både de og naboerne i den lille jyske provinsby håndterer på hver deres særegne måde. 

For samtidig med at Martin er på vej ind i de voksnes rækker, er han blevet forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim. Men hvordan forholder man sig lige til det, når ens far er ramt af sorg og vistnok opsøger byens lokale damefrisør efter mørkets frembrud, når nabokonen får tæsk af sin mand, københavnersnuden Rolf, og man oven i købet skal planlægge sin egen seksuelle debut og bordplanen til sin konfirmation? 

På rollelisten introduceres Villads Bøye som Martin, mens mens Kim spilles af Frederik Winther Rasmussen og Kristine af Kraka Donslund Nielsen, sammen med bl.a. Anders W. Berthelsen, Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk, Jens Jørn Spottag, Jakob Lohmann, Christine Gjerulff, Anette Støvelbæk, Kristian Halken, Steen Stig Lommer, Stine Stengade, Anne Louise Hassing og David Dencik.

"Kapgang" får premiere i foråret 2014. Bo hr. Hansen har skrevet manuskript og Thomas Heinesen producerer for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.