Nina Bisgaard er Producer on the Move i Cannes

Cannes 2019. Nina Bisgaard, produceren bag Cannes-vinderen 'Grænse', er inviteret som en af 20 producertalenter til netværksbegivenheden Producers on the Move under Cannes Festivalen 14.-25. maj.

Det er snart et år siden, at producer Nina Bisgaard var i Cannes med den svensk-danske koproduktion 'Grænse', instrueret af Ali Abbasi. Filmen, som hun producerede gennem Meta Film Stockholm, vandt hovedprisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard. Nu vender den 35-årige producer tilbage til det sydfranske som en af 20 særligt udvalgte til talentprogrammet Producers on the Move. 

Her får Bisgaard mulighed for at præsentere sine kommende projekter og udvikle ideer om nye europæiske koproduktioner sammen med de 19 andre producere i programmet. 

Siden sin afgang fra film- og medievidenskab på Københavns Universitet har Bisgaard produceret film som 'Ækte vare' og 'Sommeren 92'. Hun har arbejdet som producer og chef for finansiering hos Meta Film siden 2012, hvor hun blandt andet har været eksekutiv producer på spillefilmene 'The Wife', 'Swinger', 'Til vi falder' og 'Sankt Bernhard Syndikatet'. 

Siden 2015 har Bisgaard været chef for afdelingen for international finansiering og koproduktion på SAM Productions, et selskab etableret i 2014 med tæt tilknytning til Meta Film. Hun har således stået for finansiering og har været eksekutiv producer på tv-serierne 'Friheden', 'Gidseltagningen' og 'Mercur'. 

'Grænse' blev en stor succes for Meta Film. Efter Cannes Festivalen blev filmen shortlistet til en Oscar for bedste udenlandske film, og det mørke, overnaturlige kærlighedsdrama blev desuden nomineret til en Oscar for bedste makeup og hårstyling. Herhjemme var den nomineret til en Bodil for bedste ikke-amerikanske film, mens det blev til en Robert for bedste ikke-engelsksprogede udenlandske film. I Sverige vandt Abbasis film seks Guldbagge-priser, herunder for bedste film. 

Cannes Festivalen 2019 løber fra 14.-25. maj. Se mere på festival-cannes.com.

Om producers on the Move

Organisationen European Film Promotion (EFP) afholder hvert år Producers on the Move under Cannes Festivalen.

Formålet er at styrke nye produceres netværk i den internationale filmbranche og sætte dem i forbindelse med potentielle koproduktionspartnere. Det sker gennem et intensivt forløb med møder, pitchingfora, casestudier, sociale sammenkomster og pressetiltag.

Det Danske Filminstitut og de andre landes tilsvarende organisationer indstiller hver en producer, og European Film Promotion udvælger derefter de 20 deltagere.

EFP står også bag Shooting Stars, et udstillingsvindue for nye skuespillertalenter, der afholdes under Berlin Filmfestivalen. Både Shooting Stars og Producers on the Move er støttet af Creative Europe MEDIA.