Ninna bliver til med lokal opbakning fra Præstø

I PRODUKTION. Instruktør Hans Fabian Wullenweber har netop afsluttet optagelserne til spillefilmen 'Ninna' i sydsjællandske Præstø, hvor projektet har mødt stor interesse fra lokalmiljøet. Dramakomedien er skabt efter ide af Susanne Juhász, der både har skrevet manuskript og spiller titelrollen.

Mens TV 2 i februar blændede op for femte sæson af 'Badehotellet', var seriens instruktør Hans Fabian Wullenweber i fuld gang med optagelserne til sin kommende spillefilm, 'Ninna'. 

Netop i disse dage har filmholdet rundet sidste optagedag i Præstø, den sydsjællandske provinsby, der også danner rammen om handlingen i filmen. 

Susanne Juhász i front

Susanne Juhász spiller titelrollen i dramakomedien om den impulsstyrede, skæve og storhjertede Ninna, der bor sammen med sin søn Dennis i Præstø, hvor hun også arbejder på den lokale grill. 

Julen nærmer sig, Dennis fylder 18, og Ninna holder et surpriseparty for ham. Mest overrasket bliver Ninna dog selv, for midt i alle herlighederne meddeler Dennis, at han flytter hjemmefra. Med hjælp fra blandt andet stamkunden Verner forsøger Ninna nu at få Dennis til at blive boende, men han har en god grund til at ville flytte for sig selv. Samtidig, og meget mod sin vilje, møder Ninna kærligheden i sin nye nabo Morten. Mens december udvikler sig til en måned i helvede, griber Ninna til alle tænkelige og utænkelige midler for at redde hjerternes fest og få sin dreng hjem.

Juhász står også bag ideen til 'Ninna', som hun har skrevet manuskript til. Filmen markerer hermed hendes debut som manusforfatter. 

Siden endt uddannelse på Statens Teaterskole i 2000 har Juhász medvirket i tv-serier og spillefilm. Blandt andet vandt hun en Bodil for bedste kvindelige birolle i Gert Fredholms 'At klappe med én hånd' (2001), og hun indtog hovedrollen i Oliver Ussings 'Regel nr. 1' (2003). 

Præstø spiller vigtig rolle

Rollelisten består desuden af Peter Gantzler, Kristian Halken, Jesper Asholt, Rikke Louise Andersson, Annemarie Klixbüll, Rex Leonard og Ditte Gråbøl. 

Stort set alle statister er fundet lokalt på egnen. Den lokale opbakning har også vist sig som donationer og en stor velvillighed til at hjælpe projektet på mange forskellige måder, fortæller producer Kasper Graversen. Det har, siger han, været afgørende for, at filmen kan realiseres på et beskedent budget.

Wullenweber har tidligere stået bag spillefilmene 'Klatretøsen' (2002), 'Tvilling' (2003), 'Cecilie' (2007) og 'Bora Bora' (2011). Han har også instrueret tv-serier, senest alle fem sæsoner af 'Badehotellet'. 

Hovedfunktionerne bag kameraet på 'Ninna' er Wullenwebers mangeårige kolleger, nemlig fotograf Jacob Kusk, klipper Carsten Søsted, lyddesigner Bjørn Vidø, scenograf Rikke Tvillum, indspilningsleder Mikael Zilmer og sminkør Henrik Steen.

'Ninna' er den første spillefilm for det nyetablerede selskab Milk & Honey med producerne Kasper Graversen og Jonas Koop i spidsen og er skabt i samarbejde med Wullenjuweberhasz Film. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut gennem Konsulentordningen under lavbudgetinitiavet. 

Sweet Chili Entertainment distribuerer filmen, der har forventet premiere 22. november 2018.