Noer på Danish Wave i Moskva

FESTIVAL. Den danske filmfestival i Rusland åbner i år programmet med "Kapringen" og byder desuden på visning af "Nordvest" og Q&A med Michael Noer.

Den danske filmfestival Danish Wave finder sted i Moskva den 29. maj til den 3. juni. For femte gang præsenteres en række danske film for det russiske publikum – i år med et program præget af holdninger, politik og et filmisk blik på både lokal- og verdenssamfundet.

Festivalen åbner med Tobias Lindholms "Kapringen", som sidste år modtog Bodil-prisen for Årets Bedste Film. Instruktør Michael Noer deltager med sin anmelderroste film "Nordvest" og en Q&A på festivalen.

Desuden byder programmet på Hella Joofs "Sover Dolly på ryggen?", Annette K. Olesens "Skytten" og Anne Grethe Bjarup-Riis' "Hvidsten Gruppen". Alle filmene vises på dansk med russiske undertekster.

Danish Wave 5 afholdes i Moskvas ældste og mest toneangivende kunstfilmsbiograf, Kino 35mm., i samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Den Danske Ambassade i Moskva og den russiske arrangør Cool Connection.

Se hele programmet på Kino 35 mm. eller Den Danske Ambassade i Rusland.