enda

Michael Noer

(1978 – )

Instruktør. Født 27/12 1978 i Esbjerg. Uddannet fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje i 2003 med afgangsfilmen 'En rem af huden' om fotograf og direktør for Museum Erotica, Ole Ege.

Ungdomsfilmen 'Vesterbro' (2007), hvori Noer portrætterer sine 20-årige naboers kæresteforhold, fik en Special Mention på CPH:DOX. I den digitale webisode 'Doxwise dagbog' (2008) lader han fire unge danskere skildre deres hverdag, bekymringer og tanker gennem film, og i 'De vilde hjerter' (2008) kommer instruktøren helt tæt på en gruppe unge drenge i en knallertbande, der begiver sig ud på en rejse gennem Europa i deres søgen efter frihed og fællesskab.

Noer spillefilmdebuterede, sammen med Tobias Lindholm, med fængselsdramaet 'R' (2010), der vandt adskillige Bodil- og Robertpriser samt internationale priser i Göteborg og Mumbai. Noer og Lindholm modtog desuden Nordisk Film Prisen i 2010 og den ærefulde Carl Th. Dreyer Prisen i 2011 for filmen. De to samarbejdede første gang på kortfilmen 'Hawaii' (2006) med fælles manus og med Noer som instruktør.

Noer har siden instrueret 'Nordvest' (2013), der blev vist på en række internationale festivaler, 'Nøgle hus spejl' (2015), der blev vist på festivalerne i Göteborg og Rotterdam, 'Papillon' (2017), der er udenlandsk produceret, og 'Før frosten' (2019). Både 'Papillon' og 'Før frosten' var udtaget til Toronto Film Festival. 'Nordvest' var nomineret til 12 Robertpriser og vandt en Bodilpris ud af tre nomineringer. 'Nøgle, hus, spejl' vandt to Bodilpriser ud af tre nomineringer og var desuden nomineret til fire Robertstatuetter.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Før frosten 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Papillon 2018 Instruktion U/Spillefilm
Hjertelandet 2018 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Nøgle hus spejl 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Nordvest 2013 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
En kongelig affære 2012 Manuskonsulent DK/Spillefilm
R 2010 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Son of god 2010 Instruktion, Medvirkende, Manus, A-fotograf, Producer U/Dokumentarfilm
Manden med de gyldne ører 2009 Himalaya Tv-serie
De vilde hjerter 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Doxwise dagbog 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Roskilde 2008 Co-instruktør DK/Dokumentarfilm
Jorden under mine fødder 2007 Instruktion, Medvirkende, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Vesterbro 2007 Instruktion, Manus, Foto, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Dennis 2007 Foto DK/Kort fiktion
Hawaii 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Super latte 2006 Sig selv DK/Kort fiktion
Når man vågner 2005 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Bjørno & Bingo 2004 Ollegeden Viggo DK/Kort fiktion
En rem af huden 2003 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Punk, håb og kærlighed 2003 Kameraoperatør DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
FIPRESCI Pris 2013 Göteborg International Film Festival 2013 Nordvest
NDR, Förderpreis 2013 Lübeck, Nordische Filmtage 2013 Nordvest
Special Jury Award 2018 Tokyo International Film Festival 2018 Før frosten
Best Actor 2018 Tokyo International Film Festival 2018 Før frosten
Fipresci 2019 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019 Før frosten
Speciel Mention 2007 CPH:DOX 2007 Vesterbro
Publikums Prisen 2009 Odense Internationale Film Festival 2009 De vilde hjerter
Speciel Mention 2009 Odense Internationale Film Festival 2009 De vilde hjerter
Bedste nordiske film 2010 Göteborg International Film Festival 2010 R
FIPRESCI AWARD 2010 Göteborg International Film Festival 2010 R
Bedste Fotografering 2010 Transilvania International Film Festival 2010 R
2. bedste film 2010 Mumbai Film Festival 2010 R
Bedste skuespiller 2013 Transilvania International Film Festival 2013 Nordvest
Juryens Pris 2015 Marrakech International Film Festival 2015 Nøgle hus spejl
Best Actor 2018 Chicago International Film Festival 2018 Før frosten
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2019-09-15 Før frosten
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019-08-17 Før frosten
Transilvania International Film Festival 2019-05-31 Før frosten
Beijing International Film Festival 2019-04-15 Før frosten
Vilnius International Film Festival 2019-03-22 Før frosten
Hong Kong International Film Festival 2019-03-18 Før frosten
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 Før frosten
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Før frosten
Tokyo International Film Festival 2018-10-25 Før frosten
Rome International Film Festival 2018-10-18 Før frosten
Chicago International Film Festival 2018-10-11 Før frosten
Toronto International Film Festival 2018-09-06 Før frosten
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Nøgle hus spejl
Marrakech International Film Festival 2015-12-04 Nøgle hus spejl
Tallinn Black Nights Film Festival 2015-11-13 Nøgle hus spejl
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 Nøgle hus spejl
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Nøgle hus spejl
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Nøgle hus spejl
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Nøgle hus spejl
München International Film Festival 2015-06-25 Nøgle hus spejl
Transilvania International Film Festival 2015-05-29 Nøgle hus spejl
Seattle International Film Festival 2015-05-14 Nøgle hus spejl
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2015-05-01 Nøgle hus spejl
Berlinale 2015-02-05 Nøgle hus spejl
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Nøgle hus spejl
Rotterdam, International Film Festival 2015-01-21 Nøgle hus spejl
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Nordvest
Torun, Camerimage 2013-11-16 Nordvest
Tallinn Black Nights Film Festival 2013-11-15 Nordvest
Sevilla Festival de Cine 2013-11-08 Nordvest
Lithuania Scanorama Film Forum 2013-11-07 Nordvest
Thessaloniki International Film Festival 2013-11-01 Nordvest
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Nordvest
Bergen International Film festival 2013-10-23 Nordvest
Chicago International Film Festival 2013-10-10 Nordvest
London Film Festival 2013-10-09 Nordvest
Austin Fantastic Fest 2013-09-19 Nordvest
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 Nordvest
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2013-08-15 Nordvest
Melbourne Film Festival 2013-07-25 Nordvest
Bucheon International Fantastic Film Festival 2013-07-18 Nordvest
München International Film Festival 2013-06-28 Nordvest
Taipei Film Festival 2013-06-28 Nordvest
Karlovy Vary International Film Festival 2013-06-28 Nordvest
Transilvania International Film Festival 2013-05-31 Nordvest
Moscow - Royal Danish Embassy 2013-05-29 Nordvest
Seattle International Film Festival 2013-05-16 Nordvest
New York Tribeca Film Festival 2013-04-17 Nordvest
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2013-04-12 Nordvest
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 Nordvest
Rotterdam, International Film Festival 2013-01-23 Nordvest
Istanbul Festival of Independent Films 2011-02-17 R
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 R
Thessaloniki International Film Festival 2010-12-03 R
Tallinn Black Nights Film Festival 2010-11-19 R
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 R
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 R
Mumbai Film Festival 2010-10-21 R
Bergen International Film festival 2010-10-20 R
Ghent Flanders Int. Film Festival 2010-10-12 R
Reykjavik Film Festival 2010-09-23 R
Zürich Film Festival 2010-09-23 R
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2010-09-16 R
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 R
Bucheon International Fantastic Film Festival 2010-07-15 R
Karlovy Vary International Film Festival 2010-07-02 R
Taipei Film Festival 2010-06-25 R
München International Film Festival 2010-06-25 R
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 R
Edinburgh International Film Festival 2010-06-16 R
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 R
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Roskilde
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2010-04-16 R
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 R
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2010-03-11 R
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 R
Rotterdam, International Film Festival 2010-01-27 R
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Roskilde
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 De vilde hjerter
Warszawa, Against Gravity 2009-05-09 De vilde hjerter
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2009-04-30 De vilde hjerter
ZagrebDox 2009-02-23 Roskilde
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Roskilde
Torun, Camerimage 2008-11-29 Vesterbro
CPH:DOX 2008-11-07 De vilde hjerter
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Vesterbro
Jihlava International Documentary Film Festival 2008-10-24 Vesterbro
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 Roskilde
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Vesterbro
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Vesterbro
Krakow Film Festival 2008-05-30 Vesterbro
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2008-04-17 Vesterbro
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2008-01-23 Vesterbro
CPH:DOX 2007-11-09 Vesterbro
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.