Nordvest til Tribeca

FESTIVAL. "Nordvest" er udtaget til den 12. udgave af Tribeca Film Festival, som finder sted i New York fra den 17. til den 28. april 2013. 

Michael Noers anden spillefilm "Nordvest" får amerikansk premiere, når den i april vises på Tribeca Film Festival i New York. Filmen er en del af Viewpoints-programmet, som i år fokuserer på historier, der i udpræget grad bliver fortalt fra et mandligt eller kvindeligt perspektiv. 

I "Nordvest" følger vi Casper, som er håndlanger og tyv for den dominerende bandeleder, Jamal, der med magt og ufine metoder fastholder jerngrebet om sit hood, Nordvest. Da Casper ved et tilfælde støder ind i rockeren og alfonsen Bjørn, øjner han chancen for at lave forretninger uden om Jamal. Det bliver en fatal beslutning, som først bringer uvenskab og trusler, så vold og så mere vold.

Tribeca film festival

Den New York-baserede Tribeca Film Festival har eksisteret siden 2002, hvor den blev stiftet af Robert De Niro, Jane Rosenthal, and Craig Hatkoff.
Festivalen er i løbet af kort tid blevet en af USA's største og mest prestigefyldte festivaler og et vigtigt vindue for eksponeringen af dansk film på det amerikanske marked.

 

Viewpoints-programmet indeholder yderligere 13 spillefilm og 8 dokumentarer fra hele verden. Iblandt disse er den irske prisvindende film "What Richard did", som danske Lars Mikkelsen optræder i. Tribeca Film Festival, der afholdes for 12. gang i år, finder sted fra den 17. til den 28. april.

Læs mere om Viewpoints-programmet. 

Læs mere om Tribeca Film Festival.