NORDDOK II klar til ansøgninger

STØTTE. Der er nu åbnet for ansøgninger til NORDDOK II, som skal styrke produktioner og filmmiljøer i Grønland og på Færøerne. Læs mere om kriterier og retningslinjer for ansøgning.

NORDDOK II er en forlængelse af NORDDOK I søsat i 2019, og puljens formål er fortsat at styrke filmmiljøerne i Grønland og på Færøerne og bidrage til flere dokumentarproduktioner, der kan udbrede viden om Rigsfællesskabet.

To indgange til støtte

NORDDOK II er åben for ansøgninger via to indgange:

Støtte til kompetence- og netværksopbygning
Formålet er at støtte aktiviteter, der øger kompetencerne blandt personer, som arbejder professionelt med udvikling, produktion, distribution, lancering eller formidling af film i Grønland og på Færøerne, eller til aktiviteter, som er med til at opbygge netværk eller blivende brancheaktiviteter omkring de to landes filmmiljøer. 

Støtten kan gives til uddannelse og efteruddannelse samt brancheaktiviteter og netværksopbygning. Ansøgninger modtages løbende.

Støtte til dokumentarprojekter
Formålet er at støtte dokumentarproduktioner om Grønland, Færøerne og Danmark. Det er en forudsætning for at søge, at det pågældende projekt medvirker til kompetence- og netværksopbygning af filmmiljøer i Grønland og på Færøerne. 

Støtten kan gives til idéudvikling, udvikling, produktion, lancering og festivaldeltagelse. Støtte til lancering og festivaldeltagelse kan dog kun søges af projekter, der er produktionsstøttet gennem NORDDOK II. Ansøgninger behandles i forbindelse med fire årlige ansøgningsrunder, første gang med frist den 3. maj.

Søg støtte

Find information om puljen, støttekriterier og ansøgningsskemaer til de to støttemuligheder:

Kontakt

For mere information om støtte til kompetence- og netværksopbygning:

Signe Egemose Agger
Projektkoordinator
Tlf. +45 3374 3517
signea@dfi.dk


For mere information om projektstøtte:

Søren Tarp
Producer
Tlf. +45 33743536
soerent@dfi.dk

Therese Boisen Haas
Projektkoordinator
Tlf. +45 2625 6432
thereseh@dfi.dk


Om NORDDOK II

NORDDOK II er en særbevilling på finansloven 2021 på 27,1 mio. kr. for perioden 2022-2024.

NORDDOK II er en fortsættelse af NORDDOK I, som i 2019 blev aftalt mellem den danske statsminister, lagmanden i Færøerne og formanden for Naalakkersuisut i Grønland. Det overordnede formål er at udbrede viden om Rigsfællesskabet.

NORDDOK II bygger videre på de erfaringer, der er gjort under NORDDOK I. En central nyskabelse er et selvstændigt fokus på netværk og kompetenceopbygning som et prioriteret indsatsområde.

Tags: