Nordisk Film Prisen til Kaspar Munk

CPH PIX. Film- og tv-branchens største talentpris blev overrakt til instruktøren Kaspar Munk ved filmfestivalens åbningsgalla.

Den 10. april blev filmfestivalen CPH PIX skudt i gang med åbningsfest og gallapremiere i Imperial. For første gang åbnede festivalen med en dansk film – Michael Noers "Nordvest".

Inden premieren uddeltes Nordisk Film Prisen for 17. gang. Med talentprisen følger en check på 107.000 kr. – udregnet efter Nordisk Films alder x 1000 kr.

Ligesom CPH PIX har prisen fokus på nye talenter. Michael Noer, som i 2010 vandt prisen sammen med instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm, stod i år for prisoverrækkelsen.

Modtageren af den prestigefyldte pris blev Kaspar Munk. Filminstruktøren debuterede i 2010 med ungdomsfilmen "Hold om mig" og i 2013 fulgte "You & Me Forever", der bl.a. vandt en Robert for Bedste børne- og ungdomsfilm.

Thomas Heinesen, prisudvalgsformand og producer i Nordisk Film, sagde i sin motiveringstale:

"Ikke at have travlt, ikke at lefle for tendenser. Ikke at stræbe efter eksperimenter for eksperimenternes egen skyld. Det lyder måske ikke som oplagte kerneværdier for en værdig modtager af Nordisk Film Prisen, men i tilfældet Kaspar Munk er det lige præcis hvad det er. Vi er ikke i tvivl om, at han kan være både nyskabende og dramaturgisk eksperimenterende, men for ham vil det bare aldrig være udgangspunktet. Det er kampen med at være menneske på godt og ondt, der fylder i hans værker, og dét der altid kommer i første række. Det er den genkendelige, nærværende og menneskelige relationshistorie, han må fortælle."

Nordisk Film Prisen blev stiftet i 1996 og uddeles årligt af Nordisk Film Fonden for en ekstraordinær indsats inden for dansk film eller tv. Fra 2010 er prisen blevet en talentpris, der uddeles i forbindelse med filmfestivalen CPH PIX.

Prismodtageren udpeges af et udvalg bestående af Thomas Heinesen, Jacob Neiiendam, Søren E Jacobsen, Kim Leona, Annette K. Olesen, Kim Fupz Aakeson og Poul Nesgaard.