Norsk-danske Ud og stjæle heste i hovedkonkurrence i Berlin

FESTIVAL. Skuespiller Danica Curcic og række andre danske kræfter er med på holdet bag den norske spillefilm 'Ud og stjæle heste' af Hans Petter Moland, der skal konkurrere om Guldbjørnen ved Berlin Filmfestivalen. Zentropa har koproduceret.

Når Berlin Filmfestival løber af stablen den 7. til 17. februar, bliver det med den norsk-dansk-svenske koproduktion 'Ud og stjæle heste' i hovedkonkurrencen.

Instruktør Hans Petter Moland, der tidligere stod bag blandt andet 'Flaskepost fra P', er rykket tilbage til sit hjemland, Norge, med en filmatisering af landsmanden Per Pettersons internationale succesroman 'Ud og stjæle heste' fra 2003, der er oversat til mere end 60 forskellige sprog og har modtaget stor international hæder. 

Stellan Skarsgård indtager hovedrollen som 67-årige Trond, der er flyttet til et afsidesliggende hus i det norske skovlandskab i år 1999, så han kan sørge over sin afdøde hustru i fred. Han ser frem til at fejre nytår alene, men som vinteren sænker sig, erfarer Trond, at hans nye nabo er en gammel bekendt fra hans barndom i 1948 – året, hvor han fyldte 15 og blev svigtet og forladt af sin far og sin første kærlighed. 

Danica Curcic har en bærende rolle i filmen, der desuden har en række danske filmfolk i centrale funktioner bag kameraet: Rasmus Videbæk fotograferer, Nicolaj Monberg er klipper, komponist Kasper Kaae står bag musikken, Peter Hjorth er vfx-supervisor og Marie Gade Denessen er koproducer. 

'Ud og stjæle heste' produceres af 4 ½ Fiksjon og koproduceres af Zentropa Entertainments, Zentropa Sverige, Film i Väst og Nordisk Film, og den har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts ordning for koproduktioner. Filmen er desuden støttet af Det Norske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut og Nordisk Film & TV Fond i samarbejde med DR, NRK og SVT. 

Filmen får selskab i Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence af Lone Scherfigs tidligere udmeldte 'The Kindness of Strangers', der også åbner festivalen den 7. februar.

Læs mere om Berlin Filmfestival på berlinale.dk.

Tags: Berlin 2019