Nu udkommer Felix the Reaper

SPIL. Det længe ventede danske computerspil 'Felix the Reaper' udkommer på konsoller, PC og Mac torsdag den 17. oktober og fejres med et storstilet lanceringsshow på Train i Aarhus med optrædener af de kunstnere, der har lavet musik og dans til spillet.

'Felix the Reaper' er udviklet af det aarhusianske spilfirma Kong Orange, der selv betegner historien som "en romantisk komedie om Dødens liv". Spillet er et 3D puzzle adventure, hvor man styrer Døden, der arbejder for The Ministry of Death og skal sikre, at folks død indtræffer planmæssigt. Det besværliggøres dog af, at han ikke selv tåler sollys, hvorfor spilleren på sindrig vis må manipulere skygger, så han kan få opgaven løst.

Visuelt bearbejder 'Felix the Reaper' en række kultur- og kunsthistoriske opfattelser af Døden, hvor dødedans, Danse Macabre og Døden med en ung kvinde har været centrale temaer igennem tiden. Derfor præger musik og dans spillets udtryk og både dansere, musikere og historikere har medvirket i produktionen, hvilket man får et godt indblik i med denne mikro-dokumentar – også produceret af Kong Orange – der går bagom tilblivelsen:

Torsdag den 17. oktober udkommer 'Felix the Reaper' til PS4, XboxOne, Switch, PC og Mac – og på udgivelsesdagen afholder Kong Orange hvad de kalder en "én-aftens-festival om Døden i kunsten" på Train i Aarhus. Billetprisen er 65 kr. og programmet består bl.a. af optrædener fra de kunstnere, der har arbejdet med spillets musik og dans. Læs hele programmet og bestil billetter.

Læs mere om spillet på felixthereaper.com

'Felix the Reaper' er støttet af Filminstituttets spilordning.