Ny bog: Filmens København

LITTERATUR. Fredag den 1. september udkommer den rigt illustrerede bog om København som filmlokation: "Filmens København". Filminstituttes billedarkiv har deltaget i researchen og leveret hovedparten af bogens billeder – og udgivelsen fejres med reception og boglancering i Cinemateket fredag kl. 16.45.

"Filmens København" er skrevet af Sophie Engberg Sonne og Katrine Sommer Boysen og fortæller i ord og billeder, hvordan København har taget sig ud på film og tv gennem tiden. Bogen er blevet til med hjælp fra Filminstituttets billedarkiv, der har gravet dybt i den danske samling af filmstills for at finde de bedste og mest relevante billeder af filmbyen København:

"Opgaven var dels at finde billeder af så mange steder i København som muligt og dels at sikre, at vi trak et bredt spor gennem filmhistorien. Vi har haft en fest med forfatterne og diskuteret og tænkt gennem hele processen. I morgen udkommer bogen så med de allerfineste af de billeder, vi har i samlingerne og alle de billeder, som forfatterne har fundet hos selskaberne," fortæller billedarkivar på Filminstituttet Madeleine Schlawitz.

Udvalgte billeder fra bogen

Fredag den 1. september fra kl. 16.45 byder Gyldendal på et glas vin i Cinemateket, og Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne giver personlige tips til rundture i "Filmens København". Bogen kan på dagen købes til særpris, 249 kr. (normalpris 299 kr.). Efter boglanceringen vises der "Kispus" med introduktion af forfatterne. Læs mere.