Ny dokumentar om Moussa Diallo

PREMIERE. Helle Toft Jensens dokumentar "Moussa Diallo – manden og musikken" har premiere i Bremen på lørdag og på DRK søndag. Se filmen på DR's hjemmeside frem til den 23. marts.

Helle Toft Jensens dokumentar om bassisten Moussa Diallo, "Moussa Diallo – manden og musikken", har premiere i Bremen lørdag den 14. marts og på DRK søndag den 15. marts kl. 21.

Instruktør Helle Toft Jensen har gennem ni år fulgt bassisten Moussa Diallo på en menneskelig og musikalsk rejse.

Moussa voksede op i Mali med en dansk mor og en malisk far, der som politiker og sagfører, betragtedes som hele Malis far. Passionen for musik og den manglende anerkendelse fra sin far driver Moussa til Danmark, hvor han er med til at skabe soundtracket til danskernes sene 70’ere og tidlige 80’ere i bands som Sneakers, Marquis de Sade, Savage Rose og med Hanne Boel, Palle Mikkelborg, Klaus Menzer, Mikkel Nordsø m.fl.

Dokumentaren portrætterer en følsom og nærværende mand, der på overfladen udlever sin drøm. En mand der tør livet og rejser ud, hjem og tilbage i en søgen efter accept, kærlighed og sig selv. Han oplever svigtet fra sin egen far, og han oplever sig selv svigte de fem børn, som han får med tre forskellige kvinder.

Gennem familiefotografier, interviews og klip fra Moussas livsrejse, fortæller filmen ærligt om en dansker fra Mali, en søn af en far og ikke mindst en musiker.
 

"I vores kultur forsøger vi at undgå smerte, fysisk og psykisk – for mig er smerten en del af livet og kan være en stor lærermester," siger Helle Toft Jensen om filmen." Jeg har villet fange musikkens helende kraft og de subtile relationer den skaber mellem Moussa og de musikere, han spiller med både i Danmark og i Mali. Og jeg har ønsket at kunne sende publikum af sted på deres eget livs soundtrack, hvor spørgsmålene melder sig: Er jeg det rigtige sted, bruger jeg mig selv på den rigtige måde.."

"Moussa Diallo – manden og musikken" er produceret af Spor Media & Kamoli Films og støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Helle Hansen.

Læs mere på filmens facebookside.

Filmen kan streames via DR frem til den 23. marts