Ny film om forfatteren Jakob Ejersbo

PREMIERE. Christian Holten Bonke har med sin nye film ønsket at give et nuanceret indblik i den danske forfatter Jakob Ejersbo korte men intense liv. Dokumentarfilmen "Ejersbo" har premiere i DOXBIO landet over onsdag den 25. november.

Jakob Ejersbo levede sin tidlige barndom i Afrika, hvilket formede ham, forfulgte ham – og gav stof til den store romantrilogi "Eksil", "Revolution" og "Liberty".

Da Ejersbo døde af kræft – kun 40 år gammel – lovede hans venner at sprede hans aske i Tanzania.

Filmen "Ejersbo" følger forfatterens to bedste venner, mens de kæmper sig op mod toppen af Kilimanjaro for at sige endeligt farvel og i al hemmelighed opfylde Jakob Ejersbos sidste ønske. Undervejs fortæller venner, familie og kolleger om den fandenivoldske og stædige enspænders ellers ret private liv.

Forfatter med unik tone og sensibilitet

Instruktør Christian Holten Bonke har med portrætfilmen "Ejersbo" ønsket at give et nuanceret indblik i Jakob Ejersbos korte, men intense liv.

"Som dokumentarist, tror jeg, at det var Jakobs virkelighedstro skildring af verden og karakterer, der forsøger at manøvrere sig igennem den, der virkede så overrumplende på mig. Hans evne til at lukke mig ind i et andet menneske og dennes tanker. Hver karakter, du møder i hans værker, er så overbevisende, at jeg oplevede verden fra et nyt perspektiv hver gang; et andet mål i livet, et andet moral kodeks, nye værdier," fortæller Bonke.

"Når jeg læste Ejersbo, oplevede jeg, at jeg fandt tilbage til en tone og en sensibilitet, der var gledet ud mellem fingrene på mig. En nerve og omsorg for min omverden, som jeg selv havde forladt en del af siden min ungdom (…) netop det satte jeg ud for at forstå: Hvordan man som 40-årig havde kunnet bibeholde den følsomhed."

"Ejersbo" er produceret af Katrine Sahlstrøm for Bonke Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Fakta

Filmen kan fra 25. november ses i DOXBIO over hele landet. Se visningssteder her.

Det Danske Filminstitut har udgivet undervisningsmateriale til filmen, der kommer på Filmcentralen i foråret 2016.

Mere Ejersbo på vej:
Næste år udkommer Runes Skyum-Nielsens biografi om Jakob Ejersbos liv, "Jakob var her", på Gyldendal, der også udgiver et bokssæt med forfatterens samlede værker.