Ny grøn festival viser danske klimafilm

NY FESTIVAL. Der er en række danske dokumentarfilm på programmet, når den nye grønne festival Bio-Bio løber af stablen i perioden 12.-17. august på BaneGaarden i København.

Filmmediet, bæredygtige kulinariske oplevelser og politiske samtaler om klima er omdrejningspunktet for Københavns nye festival Bio-Bio, der slår dørene op for første gang den 12. august.

På programmet er en række danske dokumentarfilm, blandt andet Erlend E. Moes Bodil-nominerede 'Rejsen til Utopia', der følger instruktøren og hans families oplevelser med at flytte til et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ. Filmen vises den 12. august.

Phie Ambo detlager med to film. 'Genopdagelsen' fra 2019 skildrer et eksperiment, hvor 47 børn over 10 uger skal gå i skole på en glemt byggegrund i København, hvor naturen for længst har overtaget. Her skal de opdage, hvad naturen kan lære dem. Og Ambos '70/30', der åbnede CPH:DOX tidligere på året, følger tilblivelsen af den nye klimalov i Danmark. Begge film vises den 17. august.

Festivalen byder på Robin Petrés 'Fra det vilde hav', der var udtaget til konkurrence ved Berlin Filmfestival tidligere på året. Den følger et omfattende netværk af frivillige, der døgnet rundt står klar langs de vesteuropæiske kyster til at rykke ud og redde vildfarne sæler fra olie, plastik og klimaforandringer. Filmen vises ved Bio-Bio den 16. august.

Der er desuden noget for alle aldre, når BUSTER Filmfestival viser film på festivalen den 15. august og for børnehaver den 16. og 17.

Bio-Bio er støttet af Det Danske Filminstitut. Se det fulde program og læs mere på bio-bio.dk.