enda

Rejsen til Utopia

Erlend E. Mo, Danmark, 2019

90 min.DK/Dokumentarfilm

Ingeborg, en dansk sanger og Erlend, en norsk filminstruktør, lever lykkeligt på deres familiegård i de norske fjelde med deres fire børn - når man ser bort fra, at de voksne må rejse langt for at komme på arbejde med både bil og fly. De voksne tager den globale klimakrise dybt alvorligt og føler en stadig større trang til at leve op til deres personlige ansvar for planetens overlevelse. Hvad er det ellers for en verden, de kommer til at videregive til de næste generationer? Ingeborg og Erlend vil ikke kunne se deres børn i øjnene og sige, at de ingenting gjorde, fordi de ingenting vidste. De bliver nødt til at gå foran og handle, ikke kun tale om nødvendige ændringer.

De beslutter at forlade deres postkort-idylliske hjem i Norge for at flytte til det ideelle samfund, en moderne ”permatopisk” øko-landsby, der er ved at blive bygget i Danmark, et lille fællesskab, der har forpligtet sig til at tage hånd om jorden og fremtiden. Den revolution, de ønsker sig, skal starte i deres egen familie. De opgiver deres hjem og vaner for at leve i overensstemmelse med værdier og principper, der er gode for menneskeheden og planeten. Men er det også en bæredygtig løsning for en familie med seks stædige individualister? Og hvad er disse værdier helt præcist?
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Rejsen til Utopia
Dansk titel Rejsen til Utopia
Andre titler Journey to Utopia
Instruktør Erlend E. Mo
Manuskript Erlend E. Mo
Producer Lise Lense-Møller
Fotograf Erlend E. Mo, Casper Høyberg, Lars Reinholdt
Klipper Åsa Mossberg
Lyd Christian Holm
Komponist Magnus Jarlbo, Sebastian Öberg
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Magic Hour Films
Internationalt salg Autlook Filmsales / Spittelberggasse 3/14 / 1070 Wien / t +43 720 34 69 34 / welcome@autlookfilms.com / autlookfilms.com
DFI-støtteform Konsulentstøtte
Begrundelse Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskaber Magic Hour Films
Koproducent Mosaikk Film, Indie Film, Vilda Bomben AB, Film i Väst
Med støtte fra Det Danske Filminstitut, Sørnorsk Filmsenter, Eurimages, Svenska Filminstitutet, Norsk Filminstitutt, SVT, NRK

Instruktion

Instruktion Erlend E. Mo

Manus

Manuskriptforfatter Erlend E. Mo

Produktion

Producer Lise Lense-Møller
Co-producer Erlend E. Mo
Co-producer Carsten Aanonsen
Co-producer Fredrik Lange
Produktion Kristoffer Barslund

Foto

Fotograf Erlend E. Mo
Fotograf Casper Høyberg
Fotograf Lars Reinholdt

Klip

Klipper Åsa Mossberg
TV-klip Stefan Sundlöf

Musik

Komponist Magnus Jarlbo
Komponist Sebastian Öberg

Lyd

Lyddesigner Christian Holm
Lydkonsulent Andreas Kongsgaard

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.