enda
Person

Lise Lense-Møller

(1957 – )

Producent og producer. Født 31/10 1957. Lise Lense-Møller arbejdede i sin ungdom som regissør- og instruktørassistent på forskellige teaterforestillinger. I årene 1978-81 tog hun diverse filmkurser på Den Danske Filmskole og forlod herefter teaterarbejdet. Hun begyndte som produktions- og instruktørassistent på film- og tv-produktioner i begyndelsen af 1980''erne, og i 1984 supplerede hun sine filmkurser med et bifag i engelsk fra Københavns Universitet og senere med antropologistudier 1987-89. Efter 1990 har hun desuden taget en række internationale kurser i manuskriptskrivning og andre filmrelaterede emner.

I 1984 grundlagde hun sit første produktionsselskab Lise Lense-Møller Film, som i 1995 skiftede navn til Magic Hour Films Aps. Lise Lense-Møller Films første produktion var dokumentarfilmen "Den skjulte virkelighed" (1988). Herefter fulgte et par spillefilm, den polsk-danske koproduktion "300 mil til himlen" (1989) og Tage Skou-Hansen filmatiseringen "De nøgne træer" (1991), som var Morten Henriksens debut som spillefilminstruktør.

Herefter har Lense-Møller mest koncentreret sig om at producere kort- og dokumentarfilm. Af dokumentarfilm kan blandt andet nævnes "Lyset, mørket og farverne" (1998) om Goethes farvelære, "Med ret til at dræbe" (2003) om modstandsbevægelsens likvideringer under 2. verdenskrig, "Kan man dø i himlen" (2005) om en kræftramt dreng, "Burma VJ – Reporter i et lukket land" (2008) om den burmesiske regerings overgreb mod befolkningen, "Into Eternity" (2010) om et finsk depot for atomaffald, "1989" (2014) om Jerntæppets sammenbrud, "Besøget" (2015), en fremtidsvision om menneskets første møde med intelligent liv udefra, og "Tutti a casa - Al magt til folket?" om den politiske protestbevægelse Movimento i Italien."Burma VJ" blev nomineret til en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2010.

Lense-Møller har også produceret end række af børne- og novellefilm. Blandt andet "Aben Osvald" (2001), "Hænderne op" (1997) og to af Michael Horstens novellefilm: "Lille far" (2003) og "Op med humøret" (2005).

Lense-Møller har blandt andet undervist på Den Danske Filmskole, Helsinki Universitet, Den Europæiske Filmhøjskole og fungeret som ekspert og gruppeleder på EU''s efteruddannelse af uafhængige filmproducenter (EAVE).

Hun har haft bestyrelsesposter hos blandt andet Statens Filmcentral (1990-93), Det Danske Filmstudie (1995-2003) og Producentforeningen (1997-2002, 2004- ). Hun har desuden arbejdet som oversætter og var i 2013 medforfatter på bogen "Litterære klassikere på film".

I 1992 blev hun tildelt Natsværmerprisen for sin "ildhu, ukuelighed, seriøsitet og en kompromisløs satsning på kvalitetsfilm". I 2009 modtog hun og instruktør Anders Østergaard dansk dokumentarfilms Roos Pris for deres arbejde på "Burma VJ".
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Afterwar 2024 Producer DK/Dokumentarfilm
Rejsen til Utopia 2020 Producer DK/Dokumentarfilm
Hjertelandet 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
The Punk Voyage 2017 Co-producer U/Dokumentarfilm
Tutti a casa - Al magt til folket? 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Monalisa Story – En film om kærlighed, kamp og heroin 2016 Producer U/Dokumentarfilm
Besøget 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
1989 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Krigskampagnen 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Afghanistan 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er min egen Dolly Parton 2011 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Pang pang brødre 2011 Associate producer U/Dokumentarfilm
Sven & visdommen 2011 Superviserende producer DK/Dokumentarfilm
Into Eternity 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Final image 2009 Producer U/Dokumentarfilm
Bananas! 2009 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Opskrifter på katastrofer 2008 Producer U/Dokumentarfilm
Burma VJ - reporter i et lukket land 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Mod målet - VM for hjemløse 2007 Produktion DK/Dokumentarfilm
Min bror 2007 Produktion U/Dokumentarfilm
På vej til Paradis 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg mener - Jeg ser 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Invitation fra gud 2006 Produktion DK/Dokumentarfilm
I soldatens fodspor 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Op med humøret 2005 Producer DK/Kort fiktion
Små skred 2003 Produktion DK/Kort fiktion
Med ret til at dræbe 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Lille far 2003 Producer DK/Kort fiktion
Jeg husker... Fortællinger fra Grønland 2002 Produktion DK/Dokumentarfilm
På Ama''r 2001 Produktion DK/Kort fiktion
Se mig nu 2001 Producer DK/Kort fiktion
Levende ord 3: Mødet med det fremmede 2001 Producer DK/Dokumentarfilm
Weiser 2001 Co-producer U/Spillefilm
Magnetisørens femte vinter 1999 Produktion, Producer DK/Spillefilm
Lyset, mørket og farverne 1998 Produktion DK/Dokumentarfilm
Teorien om alting 1998 Producent DK/Dokumentarfilm
Tankens anatomi 1997 Produktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Levende ord 2: Miljø og udvikling 1997 Producer DK/Dokumentarfilm
Du og jeg - fire børn og filosofi 1994 Producer DK/Dokumentarfilm
Arne Treholt - en skæbne 1993 Producer DK/Dokumentarfilm
De nøgne træer 1991 Executive producer DK/Spillefilm
300 mil til himlen 1989 Produktionsleder DK/Spillefilm
Den skjulte virkelighed 1988 Produktion DK/Dokumentarfilm
Tukuma 1984 Scripter, Produktionsleder DK/Spillefilm
Otto er et næsehorn 1983 Produktion DK/Spillefilm
Den ubetænksomme elsker 1982 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Felix 1982 Scripter DK/Spillefilm
Pengene eller livet 1982 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Belladonna 1981 Produktionsleder DK/Spillefilm
Cirkus Casablanca 1981 Produktionsleder DK/Spillefilm
Kniven i hjertet 1981 Produktionsleder DK/Spillefilm
Verden er fuld af børn 1980 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Øjeblikket 1980 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Lille spejl 1978 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Hærværk 1977 Runner DK/Spillefilm
Himlen over Zenica Producer DK/Dokumentarfilm