enda

Erlend E. Mo

Instruktør, født 1967 i Norge. Studier i Litteraturvidenskab og Nordisk sprog/litteratur på Oslo Universitet 1986-90 samt NRKs interne produceruddannelse 1992-94.

Mo har lavet tv-arbejde, fortrinsvist dokumentarprogrammer, for NRK og DR indtil 1998. Han har siden lavet en række dokumentarfilm i Danmark. 'Forbudt kærlighed' (1998) vandt Terje Vigen-prisen på Norges kortfilmfestival. 'Velkommen til Danmark' (2003) vandt prisen for bedste dokumentar på Odense Filmfestival. 'Kan man dø i himlen' (2005) vandt hovedprisen ved CPH:DOX og ungdomsjuryens pris for bedste dokumentar på Odense Filmfestival.

'Inden for mine øjne' (2006) vandt Silver Cub-prisen på IDFA og en række andre priser på internationale festivaler. 'Paradis' (2008) var udtaget til Odense Filmfestival, mens 'Jeg hader ADHD – børn i en diagnosetid (2013) var udtaget til bl.a. CPH:DOX, Göteborg Filmfestival og Hot Docs i Canada.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Rejsen til Utopia 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter, Fotograf, Co-producer DK/Dokumentarfilm
Danser for dig 2015 Instruktion, Fotograf U/Dokumentarfilm
Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid 2013 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Sandhedsjæger 2009 Instruktion, Manus, Video-fotograf U/Dokumentarfilm
Paradis 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Inden for mine øjne 2006 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Kan man dø i himlen 2005 Instruktion, Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Velkommen til Danmark 2003 Instruktion, Manus, Foto, Lyd DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Dokumentar 2003 Odense Internationale Film Festival 2003 Velkommen til Danmark
Bedste Film, Ungdomsjury 2005 Odense Internationale Film Festival 2005 Kan man dø i himlen
GuldDok Bedste Børnedok 2005 CPH:DOX 2005 Kan man dø i himlen
GuldDok Bedste Lyd 2005 CPH:DOX 2005 Kan man dø i himlen
Silver Cub Award 2006 Amsterdam, IDFA 2006 Inden for mine øjne
Cinematic Vision Short Award 2007 SilverDocs AFI Documentary Festival 2007 Inden for mine øjne
GuldDok Bedste Lyd 2006 CPH:DOX 2006 Inden for mine øjne
Bedste Kort Dokumentar Film 2007 Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2007 Inden for mine øjne
Audience Award 2007 Hamburg FilmFest GmbH 2007 Inden for mine øjne
Audience Award 2014 Thessaloniki Documentary Festival 2014 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Torun, Camerimage 2014-11-15 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Warszawa, Against Gravity 2014-05-09 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2014-04-24 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Thessaloniki Documentary Festival 2014-03-14 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Prague, One World Human Rights Film Festival 2014-03-03 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
CPH:DOX 2013-11-07 Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Paradis
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2007-10-15 Inden for mine øjne
SilverDocs AFI Documentary Festival 2007-06-12 Inden for mine øjne
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Inden for mine øjne
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2007-03-22 Inden for mine øjne
ZagrebDox 2007-02-26 Inden for mine øjne
Docsbarcelona 2007-02-01 Inden for mine øjne
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2007-01-24 Inden for mine øjne
Amsterdam, IDFA 2006-11-23 Inden for mine øjne
CPH:DOX 2006-11-10 Inden for mine øjne
Kristiansand International Children's Film Festival 2006-04-25 Kan man dø i himlen
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2006-01-25 Kan man dø i himlen
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Kan man dø i himlen
Odense Internationale Film Festival 2005-08-11 Kan man dø i himlen
Malmö, BUFF 2005-03-08 Kan man dø i himlen
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 Velkommen til Danmark
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 Velkommen til Danmark
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.