Ny international tv-serie skal optages i Danmark

NY TV-SERIE. Birgitte Hjort Sørensen indtager hovedrollen i spændingsserien "Greyzone", som er en ny dansk-svensk-tysk koproduktion. Serien, der er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted, skal optages i København, Stockholm og Frankfurt. De første fem episoder vil blive instrueret af Jesper W. Nielsen.

I løbet af juni starter optagelserne til spændingsserien "Greyzone", som er en ny dansk-svensk-tysk koproduktion. Seriens rollebesætning er dansk-svensk og tæller, ud over hovedrolleindehaver Birgitte Hjort Sørensen, blandt andet Joachim Fjelstrup samt de svenske skuespillere Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

"Greyzone" er en karakterdrevet spændingsserie på ti afsnit á 42 minutter om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter programmer, der i et væsentligt omfang lever op til de fastsatte public service-målsætninger for ordningen – originalitet, betydning og kvalitet.

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Medieaftalen for 2015-2018 giver Public Service Puljen en bevillingsramme på samlet 46,75 millioner kroner om året. 

Partierne bag medieaftalen har desuden bevilget et engangsbeløb på 23 mio. kr. til Public Service Puljen fra overskydende licensmidler i 2015.

Læs mere om Public Service Puljen


Serien fortæller historien om de komplekse sammenhænge, der ligger bag de terrorhistorier, vi hører om i nyhederne. Samtidig er historien kombineret med en række genkendelige menneskelige dilemmaer, der handler om de situationer i vores liv, hvor det er svært at træffe klokkeklare valg. Den lægger dermed op til debat om værdier, moral og retfærdighed i det terror-gråzone-land, som serien tegner.

"'Greyzone' er et perfekt eksempel på, at man kan kombinere økonomi og de største talenter på tværs af grænser til at skabe produktioner af høj international kvalitet," siger Nanna Mailand Mercado, producer på Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.

"Greyzone" er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted, og de fem første episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen. Series produceres af Rasmus Thorsen for Cosmo Film i samarbejde med blandt andet TV 2 og TV4 Sverige med støtte fra Public Service Puljen og Copenhagen Film Fund.