Ny serie om Københavns underverden

TV/WEB-SERIE. Thomas Daneskovs mockumentary-serie om Københavns underverden "Joe Tech" får tv-premiere den 5. juli på DR3 og streames på DRTV fra den 2. juli.

Babyen kommer om to minutter, og der står stadig nul kroner på kontoen. Sådan ser virkeligheden ud for den entreprenante Joe Tech, der begiver sig ud på alskens eventyr i den københavnske underverden for at skrabe penge sammen til barsel, bleer og babymad. Joe Tech lever et liv som ingen andre, og komedie-serien er kraftigt inspireret af virkelighedens Joe – en af instruktør Thomas Daneskovs venner.

Hvis du har en varevogn og er lidt ligeglad med, hvad du flytter, så kan du hurtigt tjene nemme penge

Der er ikke mangel på usædvanlige udfordringer for Joe. I løbet af seriens foreløbigt otte afsnit kan man blandt andet opleve ham tackle adskillige suspekte flyttemandstjanser, mens han håndterer sin seksuelle frustration og lovgivningen omkring menneskesmugling.

New Danish Screen

New Danish Screen styrker talentudviklingen i dansk film og sikrer den fremtidige udvikling af dansk film, således at danske film bevarer sin originalitet, mangfoldighed og dynamik.

New Danish Screen yder støtte til udvikling og produktion af fiktions-, dokumentar- og hybridfilmprojekter. Derudover støttes udviklingen af serier samt tværmedielle projekter.

New Danish Screen baserer sig på et samarbejde mellem DR, TV2 og Filminstituttet.

"Hvis du har en varevogn og er lidt ligeglad med, hvad du flytter, så kan du hurtigt tjene nemme penge," fortæller Joe i serien.

Joe er baseret på en af Daneskovs venner, som egentlig hedder Jonas Bergen Rahmanzadeh. Han spiller sig selv i serien, og selv om serien er fiktion, drager den masser af inspiration fra virkeligheden.

Ambitioner for mockumentary-genren

Manuskriptforfatter Emil Nygaard Albertsen beskriver komedieserien som en ny og frisk tilgang til mockumentary-genren. Som ambition har han, at serien vil være med til at rykke ved publikums forventninger til, hvordan fiktion skal se ud og forstås:

"Vi har interviewet og researchet i miljøet og har fået mange historier givet. Så mit arbejde har været at strukturere det hele og sætte det ind i en dramatiseret og fiktionaliseret udgave af virkeligheden. På den måde får vi som fortællere lov til at beskrive mere præcist og dramatisk om de karakterer og verdener, vi har valgt at beskæftige os med, end hvad en dokumentar vil kunne gøre."

Thomas Daneskov har tidligere instrueret spillefilmen "Eliten" som i 2015 vandt hovedprisen New Talent Grand Pix og kortfilmen "Ud, spring over, ind", som vandt fem priser ved Ekko Shortlist Awards i 2014 - blandt andet hovedprisen Shortlist Prisen. 

Thomas Daneskov, Emil Nygaard Albertsen og seriens producer Lina Flint står sammen med instruktør Gustav Möller og instruktør William Reynish bag talentudviklingsafdelingen Nordisk Film Spring, som har produceret Joe Tech. Spring er et kreativt fællesskab skabt for at eksperimentere med de filmiske fortællinger og give nye filmskabere plads.

Serien er udviklingsstøttet af New Danish Screen.

Premiere i juli

Hvor: DR3
Hvornår: 5. juli

Hvor: DRTV
Hvornår: fra 2. juli