enda

Thomas Daneskov Mikkelsen

(1989 – )

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 1989. Autodidakt.

Daneskov skrev og instruerede kortfilmen 'Ud, spring over, ind' (2013), der var nomineret til en Robert for bedste kortfilm og vandt talentprisen og publikumprisen ved Odense International Filmfestival. I 2015 spillefilmdebuterede han med 'Eliten', der vandt hovedprisen på CPH PIX. 'Vildmænd' (2021) er hans anden spillefilm.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Vildmænd 2021 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Eliten 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Ud, spring over, ind 2013 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Kort fiktion
Legends of Chima 2013 Klipper (postproduktion) Tv-serie
Fuglejagten 2012 Klippeassistent DK/Spillefilm
Broderskab 2010 Belysningsassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Award 2013 Odense Internationale Film Festival 2013 Ud, spring over, ind
Talent prisen 2013 Odense Internationale Film Festival 2013 Ud, spring over, ind
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
New York Tribeca Film Festival 2021-06-09 Vildmænd
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 Ud, spring over, ind
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 Ud, spring over, ind
Odense Internationale Film Festival 2013-08-26 Ud, spring over, ind
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.