Ny trailer til 9. april

TRAILER. Den kommende danske spillefilm "9. april" får biografpremiere den 15. marts, og nu er traileren offentliggjort. Her er klippet fra det historiske drama af spillefilm-debuterende instruktør Roni Ezra.

Roni Ezras historiske krigsdrama "9. april" har fået sin officielle trailer. Filmen med Pilou Asbæk i hovedrollen handler om soldaterne, der som de første skulle forsøge at bremse tyskerne mod invasion den 9. april 1940. Filmen får dansk biografpremiere den 15. marts – næsten 75 år efter invasionen.

Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen, Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykeldelinger ud for, imod alle odds, at bremse overmagten, indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnant Sand og hans cykeldeling — de skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp.

Filmen er instruktør Roni Ezras spillefilmdebut. Den er lavet efter manuskript af Tobias Lindholm og produceret af Tomas Radoor og Roni Ezra. Filmen er støttet af DFI.

I hovedrollerne ses Pilou Asbæk, Gustav Dyekjær Giese, Lars Mikkelsen, og Joachim Fjelstrup. Fjelstrup er i år udpeget til Shooting Star på Berlin Filmfestival 2015, som en af Europas største nye skuespiltalenter.