enda

Roni Ezra

(1973 – )

Instruktør. Født 1973. Uddannet fra instruktørlinjen på Super16 i 2008. Afgangsfilmen "Panser" (2008) blev nomineret til en Robert i kategorien Bedste Lange Fiktion. Allerede i 2006 blev kortfilmen "Helmer & søn", med Ezra som manuskriptforfatter, nomineret til en Oscar.

Ezra indspillede sin spillefilmdebut, den amerikanske lavbudget-film "Everything's Gonna Be Pink", i 2012. Hans danske spillefilmdebut var med det historiske drama "9. April" (2015).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gidseltagningen 2017 Instruktion Tv-serie
9. april 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Everything's Gonna Be Pink 2013 Instruktion U/Spillefilm
Panser 2008 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Alliancen 2008 Manus DK/Kort fiktion
Marts 2007 Instruktion, Manus, Manuskript DK/Kort fiktion
Instinkt 2006 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Helmer og søn 2006 Manus DK/Kort fiktion
Far til fire - i stor stil! 2006 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
P.I.S. - Politiets indsatsstyrke 2000 Larsen Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.