Premiere på krigsfilmen 9. april

PREMIERE. Roni Ezras debutspillefilm om tyskernes invasion 9. april 1940 får premiere 12. marts.

Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen, Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykel delinger ud for, imod alle odds, at bremse overmagten indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnant Sand og hans cykeldeling – de skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp den 9. april 1940.

Handlingen i "9. april" er blandt andet baseret på en række interviews med krigsveteraner, som filmens instruktør Roni Ezra har lavet over en årrække. Filmen forsøger at fortælle soldaternes historie, frem for de mere velkendte fortællinger fra historiebøgerne.

"9. april" er Roni Ezras spillefilmdebut. Ezra er uddannet på instruktørlinjen på den alternative filmskole Super16 i 2008 og har tidligere skrevet manuskripter til og instrueret flere kortfilm. Roni Ezra har blandt andet skrevet manuskriptet til den Oscarnominerede kortfilm "Helmer & søn" fra 2006.

Pilou Asbæk spiller hovedrollen som sekondløjtnant Sand, mens rollelisten også tæller Lars Mikkelsen, Gustav Dyekjær Geise og Joachim Fjelstrup.

Undervisningsmateriale

Filmens håndtering af en vigtig del af dansk historie har givet mulighed for at lave relevant undervisningsmateriale til elever i 8.-10. klasse i historie og dansk. Undervisningsmaterialet behandler temaer som 'Danmark før og under 2. verdenskrig', 'National identitet