Ny tv-serie rykker internationalt

SALG. Kanal 5's nye dramaserie "Heartless", der er blevet til med støtte fra Public Service Puljen, har premiere mandag den 28. april. Serien er allerede solgt til mere end 40 lande.

"Heartless" udspiller sig i et dystert kostskolemiljø. Julie Zangenberg og Sebastian Jessen spiller et søskendepar, der bærer på en forfærdelig hemmelighed. Serien handler blandt andet om forbudte følelser og en mørk fortid, der ikke vil slippe sit tag i nutiden.

Filmen er støttet gennem Public Service Puljen, og DFI's områdedirektør Claus Ladegaard udtaler: "'Heartless' er en dansk dramaserie, der på original vis kombinerer stærke overnaturlige genreelementer med ungdomslivets eksistentielle problemstillinger i en ny 'nordic twilight'-tradition. Det er lykkedes at producere en dramaserie til et yngre publikum med mulighed for både fascination og for at genkende konflikter og relationer."

Helene Aurø, Souschef i DR Sales, som forestår salget af "Heartless" til udlandet, glæder sig til at præsentere serien på den store internationale tv-program-messe MIPTV i Cannes i denne uge:

"Der har været en stor interesse fra internationale kunder, både tv-stationer og distributører. Vi har solgt til territorier, der dækker 41 lande udover Skandinavien, og har en liste på mere end 65 kunder, som ønsker at se serien."

Det er ikke mindst Latinamerika og de tidligere Sovjet-lande, der er faldet for "Heartless."

Natasha Arthy har instrueret serien efter manuskript af Nikolaj Scherfig. Fridthjof Film har produceret i samarbejde med SBS Discovery Media og med Copenhagen Film Fund som co-producent. Public Service Puljen har støttet med 8,6 mio. kr.