Nye priser til danske film*

OPDATERES LØBENDE. Danske film og filmfolk modtager priser og hædrende omtale på festivaler rundt om i verden. Den 29. november vandt Simon Lereng Wilmont to priser ved Al Jazeera Internationale Dokumentarfilmfestival, der afholdes i Doha i Qatar.

*Dansk film modtager årligt en lang række priser og hædersbevisninger. Nedenfor kan man læse om nogle af de seneste. Et større overblik får man på: Priser 2015

Opdateret 30. november

Al Jazeera Internationale Dokumentarfilmfestival, Doha i Qatar. 

Den 29. november vandt Simon Lereng Wilmont to priser ved Al Jazeera Internationale Dokumentarfilmfestival, der afholdes i Doha i Qatar.

"Chikara - Sumobryderens søn", om sumobrydning i Japan, modtog Juryens Pris for bedste dokumentar af mellemlængde, og  "Fægtemesteren" om Ruben, der elsker fægtning og er en af de bedste danske fægtere i sin aldersgruppe, hentede prisen for bedste korte dokumentar for børn og familier. Begge film vises for tiden på DR Ultra i serien "Sport Kids" og kan ses på Filmcentralen:
"Chikara - Sumobryderens søn" og "Fægtemesteren".

IDFA i Amsterdam

Andreas Koefoeds "Et hjem i verden", Nicole Horanyis "Motley's Law" og to dansk koproducerede film modtog onsdag den 25. november priser på den store dokumentarfilmfestival i Amsterdam, IDFA : Priser på IDFA i Amsterdam

Camerimage, Polen

På den internationale filmfestival Camerimage i Polen, der har særligt fokus på filmfotografer, vandt Sturla Brandth Grøvlen med islandsk-danske "Rams" den 21. november Sølvfrøen, den næststørste pris i hovedkonkurrencen.

Guldfrøen til bedste fotograf på en dokumentarfilm gik til Lars Skree for "The Look of Silence".

Se endnu flere priser på: Priser 2015