Nye spil i udvikling

SPIL. DFI's Spilordning præsenterer nu de spil, der blev støttet i anden del ved forårets ansøgningsrunde. Der gives støtte til i alt 12 nye produktioner af både etablerede kræfter og nye talenter.

I alt får fire spil projektudviklingsstøtte og otte får støtte til idéudvikling.

Spilordningen har i alt modtaget 18 ansøgninger til projektudviklingsstøtte og 30 til idéudvikling, hvilket svarer til deltagelsen ved sidste ansøgningsrunde.

Fakta

Spilordningen støtter idéudvikling og projektudvikling af digitale spil til børn og unge, jf. "Filmaftalen 2011-2014". Ordningen råder over i alt 20 millioner kroner i aftaleperioden.

Støttemidlerne fordeles ved to årlige ansøgningsrunder. Ansøgningsfrister er i foråret og efteråret.

Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes. Læs mere om Spilordningen.

Læs mere om det ene nye projektudviklingsstøttede spil og de otte spil i idéudvikling nedenfor.


Tall Tales – Highway to Heaven

Tall_Tales

Genre: Action puzzle
Platform: Tablet iOS
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 300.000 (projektudvikling)

TALL TALES - HIGHWAY TO HEAVEN er et action-præget puzzle-spil med elementer af slapstick og adventure. Universet er 1700-tallets engelske landevejsrøvere á la Dick Turpin. Spilleren har rollen som den - naturligvis uretfærdigt - hængte landevejsridder, der nu, reduceret til skelet, kæmper for at finde vej ind i "Highwayman Heaven". Spillet foregår i løb som i et endless runner spil, for hundene er efter dig, og du må bruge dine egne knogler for at distrahere hundene, mens du stjæler det guld, der - måske - vil sikre dig entreen til landevejsriddernes himmel.


Brainz

Titel: BRAINZ!
Genre: Tactical casual game
Platform: Mobile
Producent: House on Fire ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

BRAINZ! er et casual taktisk og humoristisk mobil-spil. Spilleren har rolle som en zombie, der i ligheden med horden af andre zombier kæmper om den vigtigste ressource: Menneskehjerne.

Fuzzy_home Titel: FUZZY HOME
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: Casual game / kreativ leg / rollespil
Platform: iPad
Producent: Tripledesign
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

FUZZY HOME er et interaktivt dukkehus, hvor børn kan lege med de små strikkede dyr "Fuzzyerne". Fuzzyerne vil være til stede på skærmen, men der er også mulighed for at downloade strikkeopskrifter så man - med hjælp - kan producere sin egen Fuzzy.
 

Monster_kedelig Titel: MONSTER KEDELIG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: Børnespil
Platform: Tablets og telefoner
Producent: Apparatus ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

Det største monster har spist alt hvad der var sjovt på legepladsen i en stor mundfuld og nu er der dødkedeligt. Nu gælder det om at hjælpe de små monstre med at lege, så de igen kan huske hvad der var sjovt.
 

Moontide Titel: MOONTIDE TRAVELLER 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: Musisk puzzle spil
Platform: iOS og Android
Producent: Paly & Grow ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

MOONTIDE TRAVELLER er et poetisk fysikbaseret puzzle-spil med musikalske elementer. Spilleren - som er "The Moontide Traveller" skal redde Gudinden. Hendes tynde energitråde, der forbinder hende med månen, er ved at knække, og dermed drænes hendes energi.
 

Path_commander Titel: PATHCOMMANDER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: Puzzle
Platform: Tablets og mobile anordninger
Producent: Dailywrestler
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

PATHCOMMANDER er et hjernevridende puzzle-spil, der foregår i en forhindringsbane, hvor spilleren skal få zombier frem til deres mål. Men i stedet for at styre dem direkte, skal spilleren lægge lokkemad ud og udnytte snedige forhindringer for at få dem sikkert frem.
 

Run_for_your_life Titel: RUN FOR YOUR LIFE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: Location-baseret spil
Platform: iOS/Android
Producent: LUCUS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

RUN FOR YOUR LIFE er et lokations-baseret løbespil. Spilleren skal fysisk løbe sig igennem forskellige fortællinger, der hovedsageligt leveres gennem spillets lydside. Spillerens løbehastighed påvirker flowet og udviklingen i fortællingen.
 

Shrug_worlds Titel: SHRUG WORLDS 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: 2D Puzzle Adventure
Platform: iPad, Mac/PC Browser
Producent: Amuza Media
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

SHRUG WORLDS er et adventure spil med både puzzle og platform elementer. Spilleren begiver sig ud i verdenen som en lille Shrug. Ved hjælp af blandt andet musik og en magisk evne til at transformere sig selv skal spilleren konstant opretholde balancen med naturens kræfter.
 

Yderst_hemmelig Titel: YDERST HEMMELIGT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genre: Adventure med autobiografiske elementer
Platform: Tablets
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

YDERST HEMMELIGT er et adventure spil med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efteretningstjeneste under den kolde krig.