Nye stumfilm online

STUMFILM. De seneste par måneder har scannerne i Filminstituttets filmarkiv stået stille, men nu er de første fire "nye" post-corona-film online på stumfilm.dk.

Der er som oftest fart over feltet i det stumme univers, og de fire nye digitaliserede film lever op til forventningerne. Sherlock Holmes kommer i bondefangerklør, linedanseren Laurento udfører vilde stunts for at vinde svigerfars accept, og børsspilleren Henry de Santos længes efter blomsterpigen Carmian. Og så er der er drama på rokokoslottet, hvor prinsessen nægter at gifte sig med en rig, men gammel frier.

  • 'Sherlock Holmes i Bondefangerklør' af ubekendt instruktør, 1910, 13 min
  • 'Den flyvende Cirkus' af Alfred Lind, 1912, 46 min
  • 'To Mennesker' af ubekendt instruktør, 1916, 49 min
  • 'Rosen' af Viggo Larsen, 1907, 9 min

Dansk films guldalder er ved at blive vakt til live på stumfilm.dk, hvor alle kan følge med i digitaliseringen af over 400 film fra perioden 1897-1928 – det vil sige alle bevarede danske stumfilm.

Lige nu kan du se 71 film, men der er også plakater, fotografier og tematekster, og med tiden også manuskripter og originale anmeldelser.

Find det hele på stumfilm.dk

Stumfilm.dk er det hidtil største filmhistoriske formidlingsprojekt i Danmark. Projektet er muliggjort af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og A.P. Møller Fonden.

Tags: