Nymphomaniac Volume 1 i lang udgave til Berlin

BERLIN. Lars von Triers "Nymphomaniac" Volume 1 i den lange version er udtaget til Berlin Filmfestivalens hovedprogram, hvor den vises uden for konkurrence.

Publikum på filmfestivalen i Berlin bliver de første, der får mulighed for at se Lars von Triers "Nymphomaniac" Volume 1 i den lange version. Festivalen, der afholdes fra 6. til 16. februar, har inviteret Triers film til at deltage i hovedprogrammet, hvor den vil blive vist uden for konkurrence.

Berlin-visningen bliver den eneste visning af den lange udgave af "Nymphomaniac" Volume 1, indtil Volume 2 i den lange version får premiere.

"Lars von Trier, der var gæst ved Berlinalen første gang i 1984, vender nu tilbage til festivalen med denne film. Det er en imponerende og radikal æstetik, von Trier har skabt i 'Nymphomaniac'," siger festivaldirektør Dieter Kosslick, der glæder sig over at kunne invitere sit publikum til verdenspremiere på filmen.

Den korte version af "Nymphomaniac" får dansk premiere den 25. december. Samme dag får filmen international premiere i Spanien, og derefter følger premiererne af den korte version verden over.

"Nymphomaniac" byder på et stort internationalt cast med Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Mia Goth, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen, Michaël Pas, Jean-Marc Barr, Udo Kier, Caroline Goodall, Kate Ashfield, Saskia Reeves, Hugo Speer, Felicity Gilbert, Jesper Christensen, Jens Albinus, Nicolas Bro, Cyron Melville, Shanti Roney, Omar Shargawi, Tania Carlin, Severin von Hoensbroech, Peter Gilbert Cotton og mange flere.

"Nymphomaniac" er skrevet og instrueret af Lars von Trier og produceret for Zentropa af Louise Vesth. Filmen er fotograferet af Manuel Alberto Claro og klippet af Molly Malene Stensgaard. "Nymphomaniac" har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Den Vestdanske Filmpulje og en lang række internationale koproducenter og financierer.

Berlin Filmfestivalen har tidligere meldt ud, at Martin Miehe-Renard og ASA Film Productions "MGP Missionen" er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for børnefilm, Generation Kplus, og at Danica Curcic er udtaget som Shooting Star på festivalen. Udvælgelsen af film til serier og konkurrenceprogrammer er stadig i fuld gang.