Nyt Berlin-magasin på gaden og på nettet

NYT MAGASIN. Danmarks sejeste superhelt, Antboy, pryder forsiden af Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM, der udkommer i anledning af Berlin-festivalen. Læs det digitale magasinet online eller hent den trykte udgave i Filmhuset.

Ask Hasselbalch, Flemming Quist Møller, Jannik Hastrup og Christian Braad Thomsen er blandt de danske instruktører, som er ved at pakke tasken til Berlin. Mød filmskaberne i Filminstituttets digitale og trykte magasin FILM, der bringer interviews, baggrundsartikler og nyheder om filmene på Berlinalen.

Ask Hasselbalch fortæller om udfordringerne ved, at hans uskyldige lille superhelt er blevet teenager i "Antboy: Den Røde Furies Hævn". Tegnefilmpartnerne Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller deler deres vision for at skabe film til de mindste i duoens nye eventyr om insektheltene "Cykelmyggen og Minibillen."

Christian Braad Thomsen fortæller om sit forhold til den tyske auteur Rainer Werner Fassbinder, som han portrætterer med aldrig før viste interviews fra 1970'erne i dokumentarfilmen "Fassbinder – at elske uden at kræve". Joshua Oppenheimer, som er i Berlin med "The Look of Silence", reflekterer over dokumentarinstruktørens rolle.

Læs også om Jannik Splidsboels dokumentar "Misfits" om at springe ud i bibelbæltet, Vladimir Tomics erindringer fra sin opvækst på flygtningeskibet "Flotel Europa" og Vibeke Brylds kortfilm "Pebbles at Your Door" om en nordkoreansk kvindes bratte opvågnen. Og så er det tid til at lære navnet Joachim Fjelstrup at kende. Den 27-årige skuespiller landede sin første filmrolle som Eik Skaløe fra Steppeulvene i Ole Christian Madsens "Itsi Bitsi" og er udvalgt til Shooting Star i Berlin.

FILM skriver også om de danske instruktører, der i disse dage deltager på festivalerne i Rotterdam, Göteborg og Sundance. Læs bl.a. om Michael Noers drama om at finde kærligheden i livets efterår, "Nøgle Hus Spejl," og Michael Madsens futuristiske dokumentar "The Visit", om en invasion fra rummet, der endnu ikke har fundet sted. 

Find den digitale version af FILM på dfi-film.dk og læs interviews, baggrund og se trailers. Det trykte magasin kan hentes i Filmhuset i Gothersgade i København, eller du kan bladre i magasinet online.

Powered by
Publish for Free

Berlin International Film Festival finder sted den 5.-15. februar. Otte danske film og to tv-serier deltager på festivalen. Hold dig opdateret på DFI's temaside om Berlin.

Tags: