Nyt dansk spil hitter i Brasilien

SPIL. Den danske spilplatform "KoGaMa" er på rekordtid blevet en succes i Brasilien med 40.000 unikke daglige brugere.

Det nye danske spil "KoGaMa" er kommet forrygende fra start i Brasilien, hvor det bliver spillet af 40.000 unikke brugere i mere end en time dagligt. "KoGaMa" har endda kun været på markedet i Brasilien i tre måneder.

"Brasilianerne har virkelig taget 'KoGaMa' til sig" – Caspar Strandbygaard

"Brasilianerne har virkelig taget 'KoGaMa' til sig. Det ser ud til, at spillet vil give overskud om en eller to måneder alene på omsætningen i Brasilien – og så er der resten af verden at generere profit på. Vi vokser fortsat meget i Brasilien, og den eneste grund til, at vi endnu ikke er større er, at vi ikke har kunnet få nye servere hurtigt nok – men det skulle være på plads allerede næste weekend," udtaler Caspar Strandbygaard, spiludvikler og direktør for Muliverse, firmaet bag "KoGaMa".

Spilordningen

Spilordningen støtter idéudvikling og projektudvikling af digitale spil til børn og unge, jf. "Filmaftalen 2011-2014". Ordningen råder over i alt 20 mio. kr. i aftaleperioden.

Støttemidlerne fordeles ved to årlige ansøgningsrunder. Ansøgningsfrister er i foråret og efteråret.

Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind fra Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes.

Læs mere om Spilordningen.

"KoGaMa" er faktisk ikke bare et spil, men en spilplatform, hvor brugerne selv kan bygge multiplayer-spil, som man kan dele og spille med og mod hinanden. Der allerede oprettet over 58.000 spil af brasilianske brugere, og der kommer flere hundrede nye spil til hver eneste dag.

Spilredaktør Simon Løvind fra DFI fortæller: "'KoGaMa' kan gå hen og blive en stor dansk spilsucces, baseret på en sympatisk grundidé om at gøre børn i stand til selv at skabe spiloplevelser for hinanden. Når det oven i købet kan trække penge hjem til Danmark, er det en ekstra bonus. Deres succes i Brasilien er enestående, og det er spændende at se, at et dansk selskab med et beskedent antal ansatte kan operere rundt om i verden."

Der er i dag kun seks ansatte i firmaet, som dog forventer at ansætte flere inden længe. Firmaet skal dels udvide udvikler-holdet, samt finde en financial director med sans for underholdningsøkonomi.

Det er gratis at spille, men hvis man skal have udvidelser til spillet, må man betale lidt. Andre indtægter kommer fra reklamer i spiluniverset. Mulitverse arbejder også på en helt ny forretningsmodel, der involverer store internationale og regionale brands.

"KoGaMa" er støttet af DFI via Spilordningen.

Link til "KoGaMA" på dansk

Links til "KoGaMa" i Brasilien

Trailer til KoGaMa