Nyt støtteinitiativ for udvikling af sociale mobilspil til børn

SPIL. DR og Filminstituttets Spilordning er gået sammen om et udbuddet ’Ready Player 2’, hvor danske spilproducenter kan søge støtte til udvikling og produktion af sociale mobilspil til børn. Ansøgningsfrist den 8. november 2022.

Filminstituttet, DR og Medierådet har sammen udført en større undersøgelse af børns digitale spillevaner. Her blev det tydeligt, at fælles leg i stor udstrækning er blevet en digital aktivitet, og at børn fra starten af skolealderen i stigende grad bruger sociale spil, hvor de kan mødes digitalt med deres venner.

For at imødekomme dette behov laver Filminstituttet og DR B&U nu et fælles udbud om udviklingen af spil med online multiplayerfunktion henvendt til børn i alderen 6-10 år, som forventeligt skal samles i en ny DR-app med fokus på samspil.

Kontakt

Simon Løvind
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Karen Jakobsen
Projektkoordinator, Spil & digitale medier
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

I første omgang kan der søges om finansiering til en første udviklingsfase med op til 200.000 kr. (50% fra Filminstituttet og 50% fra DR). Udviklingsfasen forventes at føre til en prototype, der kan testes med børn fra målgruppen. Herefter vil et eller flere spil kunne finansieres helt til produktion, hvilket forventes at kunne realiseres i sin første fulde version inden for et budget på 700.000-1.000.000 kr.

Ansøgningsfristen er 8. november, og ansøgningerne vurderes af en redaktion sammensat fra Filminstituttet og DR.

Få flere oplysninger om initiativet, ansøgningskrav og vurderingskriterier.