Nyt tiltag på bæredygtighedsområdet

Bæredygtighed. Filminstituttet lancerer i efteråret 2024 et nyt tiltag på bæredygtighedsområdet, så alle produktioner skal udfylde en bæredygtighedsplan. Samtidig udbyder Filmskolen kurser i grøn filmproduktion.

Fra efteråret 2024 bliver det obligatorisk for alle produktioner at udfylde en bæredygtighedsplan, der vil tage udgangspunkt i Green Film-håndbogens overordnede kategorier. Den skal være udgangspunkt for en dialog om planlægning og gennemførelse af mulige bæredygtige tiltag på produktionen.

Kontakt

Helene Hansen
Specialkonsulent
Tlf. +45 3374 3470
heleneh@dfi.dk

Nærmere detaljer vedrørende implementering meldes ud efter sommerferien. Har du allerede nu opklarende spørgsmål, så kontakt til Helene Hansen.

Kravet handler om at få producenter til at medtænke bæredygtige tiltag ved planlægningen og undervejs i produktionen for at reducere det samlede CO2e-aftryk. Planen giver en struktur for at planlægge bæredygtige tiltag og vejledning til, hvilke områder det er vigtigt at arbejde med for at producere mere klimavenligt.

Fakta

Green Film er en international certificeringsordning udviklet i Trentino Filmkommission i Italien, og flere europæiske filmfonde, institutter og broadcastere benytter sig af ordningen.

Green Film arbejder med et pointsystem til certificeringen, som guider producenterne til en mere bæredygtig og klimavenlig produktion.

Kursus

Den Danske Filmskole tilbyder i efteråret et intensivt fem-dages kursus, der giver afgørende værktøjer, viden og netværk til at kunne skabe en mere bæredygtig fremtid i film- og tv-produktionen.