Odense Filmfestival er klar til at modtage publikum

KORTFILM. I 2020 måtte Odense International Film Festival rykke en del af visningerne online, men i år er festivalen tilbage med fuldt program i biografen. De 122 kortfilm kan dog også streames under festivalen, der løber fra 30. august til 5. september.

Odense International Film Festival, der i folkemunde kaldes OFF, spiller en vigtig rolle for udbredelsen af danske kortfilm herhjemme og internationalt. Fire af festivalens konkurrence-kategorier er nu Oscar-kvalificerende, godkendt af Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Desuden fungerer OFF som nåleøje til Robert-prisen samt til European Film Awards.

Om festivalstøtte

Filminstituttet yder støtte til etablering og afholdelse af filmfestivaler og filmvisningsaktiviteter, som afholdes i Danmark.

Formålet med støtteordningen er at sikre udviklingen af en levende film- og festivalkultur, der repræsenterer kulturel og kunstnerisk diversitet, i hele landet.

"Det er med stor stolthed, at vi byder velkommen til OFF21, der har et stort fokus på den kompromisløse og insisterende filmkunst, der både pirrer og provokerer, men også underholder og udvikler os som mennesker," siger festivalleder Birgitte Weinberger.

"Over 3000 kortfilm fra hele verden blev sendt til Odense i år, hvoraf vi har valgt 122, som kan opleves både i Odense og online. Det er så fedt, at vi nu kan tilbyde kortfilm til alle filmelskere, uagtet hvor i landet de befinder sig, og jeg håber naturligvis, at rigtig mange vil kigge med."

Ud over filmvisninger afholder OFF en lang række arrangementer og forløb med særligt fokus på filmtalenter, medieprofessionelle og film for børn og unge.

To nye tiltag for festivalen er podcasten 'Kort er godt!' og streamingtjenesten OFFstream. Sidstnævnte blev udviklet i 2020 med støtte fra Filminstituttet og er tænkt som et digitalt supplement til den fysiske udgave af festivalen. Lige nu indeholder OFFstream knap 200 kortfilm, som tidligere har været vist på festivalen. Fra mandag den 30. august og to uger frem kan man også købe sig adgang til årets konkurrencefilm.

Blandt andre tiltag i 2021 er et samarbejde med THE WHY FOUNDATION med fokus på plastikforurening, et fokus på musikvideoer, samarbejde med BUSTER-festivalen og Med Skolen i Biografen samt diverse nationale og internationale netværks-samarbejder.

OM Odense International Film Festival

OFF – Odense International Film Festival afholdes i år fra 30. august til 5. september.

I 2013 blev OFF Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival. I dag bliver vinderen af Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen og Dokumentarkonkurrencen indstillet til en Oscar.

Fra 2019 har OFF ydermere kunnet sende én kandidat videre til European Film Awards.

De nominerede til Robert-prisen for Bedste Danske Kortfilm findes desuden blandt de udvalgte film til Den Danske Konkurrence på OFF.