Omar Shargawi skal til Berlin med Western Arabs

Berlin 2019. Dokumentaren 'Western Arabs' er blevet til på baggrund af 12 års familieoptagelser, hvor især Omar Shargawis far danner centrum for instruktørens historie om sin dansk-arabiske familie. Filmen er udtaget til Berlin Filmfestivalens sektion Panorama, der har særligt øje for modige og grænsebrydende film.

Berlin Filmfestivalen, der har afsløret endnu en bid af årets program, har inviteret Omar Shargawis dokumentarfilm 'Western Arabs' til at deltage i Panorama. Denne sektion, der i år fylder rundt på Berlinalen med sin 40. udgave, har siden begyndelsen haft som mål at inspirere, provokere og udfordre publikums forventninger til filmmediet.

'Western Arabs' er et intimt portræt og en dokumentar-hybrid, som over en periode på 12 år følger en dansk-arabisk familie på godt og ondt. Faren er palæstinensisk, moren er dansk, og de tre sønner bliver et resultat af det kulturelle møde der opstod, da de første immigranter ankom til Danmark i 60’erne og 70’erne.

Shargawis far har dannet centrum i to af instruktørens tidligere film, nemlig i spillefilmdebuten 'Gå Med Fred Jamil' (2008), der blandt andet vandt hovedprisen på den anerkendte Rotterdam Filmfestival, og i dokumentaren 'Fra Haifa til Nørrebro' (2010), der høstede en Robert for bedste dokumentar.
 
Shargawi har desuden instrueret spillefilmen 'Al Medina' (2015) samt dokumentaren '1/2 revolution' (2011), der var udtaget til Sundance og vandt flere priser.

 'Western Arabs' er produceret af Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin for Snowglobe. En dansk premieredato er endnu ikke fastlagt.
 
Årets Berlin Filmfestival løber fra 7. til 17. februar. Se mere på festivalens website berlinale.de.Dansk deltagelse i Berlin 2019

Disse danske film og filmfolk er udtaget til årets Berlin Filmfestival:

Hovedkonkurrencen / Åbningsfilm

  • 'The Kindness of Strangers' af Lone Scherfig

Panorama Dokumente

  • 'Western Arabs' af Omar Shargawi 

Berlinale Classics

  • 'Ordet' (1955) af Carl Th. Dreyer i en nyrestaureret udgave

Shooting Star

  • Elliott Crosset Hove

Berlinale Series

  • 'Bedraget III' (to første afsnit) skabt af Jeppe Gjervig Gram og instrueret af Søren Balle 

Officielle koproduktioner med dansk deltagelse

  • 'Ud og stjæle heste' (norsk-svensk-dansk) af Hans Petter Moland, dansk koproducer Zentropa / hovedkonkurrence
  • 'Khartoum Offside' (sudanesisk-norsk-dansk) af Marwa Zein, dansk koproducer Stray Dog Productions / Forum
  • 'The Magic Life of V' (finsk-dansk-bulgarsk) af Tonislav Hristov, dansk koproducer Kirstine Barfod Film / Generation 14plus  
  • 'Rekonstruktion Utøya' (svensk-norsk-dansk) af Carl Javér, dansk koproducer Made in Copenhagen / Generation 14plus

Berlinalen byder på flere danske producenter, der medvirker i koproduktioner og på filmmarkedet, EFM. Se mere på berlinale.de.