Premiere på Darling

PREMIERE. Efter succes som manuskriptforfatter og tv-serie-instruktør vender Birgitte Stærmose tilbage med sin anden spillefilm ”Darling”. Danica Curcic indtager hovedrollen som balletdanseren Darling, hvis karriere kuldsejler, efter hun bliver skadet. Filmen kan ses i danske biografer fra den 19. oktober. 

Den verdensberømte danske balletstjerne Darling og hendes mand, koreografen Frans, vender under stor bevågenhed for første gang i årevis tilbage til København, hvor de sammen skal opføre klassikeren "Giselle" på Det Kongelige Teater. Men på en af de første prøvedage indtræffer katastrofen: Darling falder om med smerter, hoften er slidt op. Balletkarrieren er færdig. Frans må arbejde videre med en anden. Sønderknust forsøger Darling at redde sin plads i verden ved at holde sig tæt på sin kunst og sin mand. Hun begynder at træne sin unge afløser Polly op til rollen som Giselle. Men i takt med, at Polly begynder at folde sig ud som Giselle, begynder Darlings liv at smuldre.

Balletdanseren Astrid Grarup Elbo får sin skuespildebut i filmen, der også byder på præstationer af den svenske skuespiller Gustaf Skarsgård og Ulrich Thomsen.
 

Kim Fupz Åkeson står bag manuskriptet til filmen, som er produceret af Peter Aalbæk Jensen og Marie Gade Denessen for Zentropa i koproduktion med Zentropa Sweden og Film i Väst. Filmen har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.