enda

Birgitte Stærmose

(1963 - )

Instruktør. Født 18/10 1963. Uddannet Master of Fine Arts fra Temple University.


Stærmose spillefilmdebuterede med "Værelse 304" (2011) for hvilken hun modtog prisen for Bedste instruktør ved Aubagne Filmfestivalen i 2013. Dokumentarfilmen "Ønskebørn" (2009), med iscenesatte monologer skrevet af Peter Asmussen og fremført af gadebørn fra Prishtina, Kosovo, vandt flere internationale priser - heriblandt en Special Mention på Berlinalen og en Robert for Bedste korte dokumentar i 2010.


Stærmose har også instrueret flere episoder af tv-serien "Norskov" (2015) samt spillefilmen "Darling" (2017).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Darling 2017 Instruktion DK/Spillefilm
QEDA 2017 Instruktørkonsulent DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Instruktion Tv-serie
Idealisten 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Værelse 304 2011 Instruktion DK/Spillefilm
Ønskebørn 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 2 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sophie 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Istedgade 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Små skred 2003 Instruktion DK/Kort fiktion
Se mig nu 2001 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Publikumspris, Bedste Kortfilm 2001 Hamptons Film Festival 2001 Se mig nu
Bedste Kort Fiktionsfilm 2004 Bratislava Art Film Festival 2004 Små skred
ARTE Kurzfilmpreis 2007 Dresden Film Festival 2007 Sophie
1. Pris, Bedste Instruktør 2011 Batumi International Arthouse Film Festival 2011 Værelse 304
Special Jury Mention 2011 Pristina Int. Film Festival 2011 Værelse 304
Best Director 2013 Aubagne International Film Festival 2013 Værelse 304
Prix UIP 2003 Edinburgh International Film Festival 2003 Små skred
Nominated 2003 Berlin European Film Academy Awards 2003 Små skred
Special Mention 2010 Berlinale 2010 Ønskebørn
Nomineret til European Film Awards 2010 Rotterdam, International Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Melbourne Film Festival 2010 Ønskebørn
Bedste Kort Dokumentar Film 2010 Tirana International Film Festival 2010 Ønskebørn
Best Short Fiction 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Ønskebørn
Prix de la jeunes 2010 Festival du cinema de Brive 2010 Ønskebørn
Nomineret til Bedste europæiske kortiflm 2010 Berlin European Film Academy Awards 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Plus Camerimage Torun 2010 Ønskebørn
Silver Horseshoe 2011 Aster Fest Makedonien 2011 Ønskebørn
Special Mention 2011 Karlovy Vary International Film Festival 2011 Værelse 304
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lecce European Cinema Festival Italy 2018-04-09 Darling
FICMMAD 2018-04-03 Darling
Hamarama Film Festival 2018-03-14 Darling
Miami International Film festival 2018-03-09 Darling
Santa Barbara Int. Film Festival 2018-01-31 Darling
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Darling
Helsinki, Korjaamo Nordic Film Festival 2018-01-19 Darling
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2017-11-05 Darling
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Darling
Warsaw International Film Festival 2017-10-13 Darling
London Film Festival 2017-10-04 Darling
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 Darling
Aubagne International Film Festival 2013-03-18 Værelse 304
Thessaloniki International Short Film Festival 2012-12-12 Sophie
Arctic Film Festival "Polar Lights" in Murmansk 2012-11-11 Værelse 304
Geneve, Tous Ecrans Film Festival 2012-11-02 Værelse 304
Espoo Ciné International Film Festival 2012-08-17 Værelse 304
Galway International Film Festival, Film Fleadh 2012-07-10 Værelse 304
Rome Independent Film Festival 2012-04-12 Værelse 304
Guadalajara Film Festival 2012-03-02 Værelse 304
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Sophie
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2012-01-06 Værelse 304
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2011-11-10 Værelse 304
Arras International Film Festival 2011-11-04 Værelse 304
Kiev Molodist Int. Film Festival 2011-10-22 Værelse 304
Zagreb Film Festival 2011-10-16 Værelse 304
Int. Film Festival 2011-09-22 Værelse 304
Batumi International Arthouse Film Festival 2011-09-17 Værelse 304
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2011-08-21 Værelse 304
Karlovy Vary International Film Festival 2011-07-01 Værelse 304
Makedonien 2011-05-27 Ønskebørn
Brussels Short Film Festival 2011-04-28 Ønskebørn
Columbia, True/False Film Festival 2011-03-03 Ønskebørn
Tabakalera 2011-02-23 Ønskebørn
Clermont-Ferrand Festival Du Court Metrage 2011-02-04 Ønskebørn
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2011-01-25 Ønskebørn
Berlin European Film Academy Awards 2010-12-01 Ønskebørn
Torun 2010-11-27 Ønskebørn
Bucharest Experimental Film Festival EXPIFF 2010 2010-11-24 Ønskebørn
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Ønskebørn
Brest, Festival Européen du Film Court 2010-11-08 Sophie
Reykjavik Film Festival 2010-10-30 Ønskebørn
Ljubljana, City of Women Festival 2010-10-08 Ønskebørn
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2010-10-01 Ønskebørn
Bergen Nordisk Panorama 2010-09-24 Ønskebørn
BUSTER 2010-09-09 Ønskebørn
Distributørvisning 2010-09-09 Ønskebørn
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Ønskebørn
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Ønskebørn
Sarajevo Film Festival 2010-07-23 Ønskebørn
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Ønskebørn
Lisboa International Independent Film Festival 2010-04-22 Ønskebørn
Festival du cinema de Brive 2010-04-21 Ønskebørn
ZagrebDox 2010-02-28 Ønskebørn
Berlinale 2010-02-11 Ønskebørn
Rotterdam, International Film Festival 2010-01-27 Ønskebørn
CPH:DOX 2009-11-06 Ønskebørn
Future Shorts 2009-02-13 Sophie
Lithuania Scanorama Film Forum 2008-11-13 Sophie
Birds Eye View Film Festival 2008-03-06 Sophie
Oporto, Fantasporto 2008-02-25 Sophie
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2008-01-05 Sophie
Laterna Nordica 2007-11-01 Sophie
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 Sophie
LA Shorts Fest 2007-09-05 Sophie
Palm Springs Int. Festival of Short Films 2007-08-23 Sophie
Dokufest Prizren 2007-08-06 Sophie
Melbourne Film Festival 2007-07-25 Sophie
Taipei Film Festival 2007-06-22 Sophie
Dresden Film Festival 2007-04-17 Sophie
New York New Directors/New Films 2007-03-21 Sophie
Future Shorts 2007-01-30 Sophie
Sundance Film Festival 2007-01-18 Sophie
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Sophie
Solothurn Film Festival 2005-01-24 Små skred
Sydney World of Women Film Festival 2004-10-22 Små skred
Umeå Festival 2004-09-16 Små skred
Palm Springs Int. Festival of Short Films 2004-08-31 Små skred
Zagreb Motovun Film Festival 2004-07-26 Små skred
Maremetraggio Festival 2004-07-03 Små skred
Bratislava Art Film Festival 2004-06-18 Små skred
Creteil, Festival Films De Femmes 2004-03-12 Små skred
Tampere Film Festival 2004-03-03 Små skred
Paris Festival de Programmes Audiovisuels. FIPA 2004-01-20 Små skred
Berlin European Film Academy Awards 2003-12-06 Små skred
Curzon Soho 2003-11-29 Små skred
Gijon International Film Festival 2003-11-20 Små skred
Berlin Bewegliche Ziele, Interfilm Festival 2003-11-04 Små skred
Ghent Flanders Int. Film Festival 2003-10-07 Små skred
BUSTER 2003-09-23 Små skred
Enzimi Festival Roma 2003-09-12 Små skred
Edinburgh International Film Festival 2003-08-13 Små skred
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 Små skred
Sao Paulo Int. Short Film Festival 2002-08-22 Se mig nu
San Francisco Int. Film Festival 2002-04-18 Se mig nu
Mumbai Film Festival 2002-02-03 Se mig nu
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 Se mig nu
New York International Shorts Film Festival 2001-11-12 Se mig nu
Hamptons Film Festival 2001-10-17 Se mig nu
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.