Premiere på De standhaftige

PREMIERE. Lisa Ohlins "De standhaftige" om den standhaftige ekssoldat, der må vænne sig til en tilværelse uden krig, har biografpremiere den 7. april.

Hovedpersonen Thomas blev hårdt såret i Afghanistan. Overbevist om, at han skal tilbage som soldat, træner han stålfast flere timer om dagen. I genoptræningssalen møder han balletdanseren Sofie, der besøger sin syge faster Ruth. Sofie får sympati for Thomas og beslutter sig for at hjælpe den vrede, men standhaftige mand. Han opdager, at hun ved noget om kroppen, som han aldrig har vidst. Da hun tager ham med på Den Kgl. Ballet, bliver han fascineret af miljøet, musikken, dansen – og af Sofie.

Thomas skal giftes med sin kæreste, Nina, som dog må krybe til bekendelse og fortælle ham, at hun ikke elsker ham mere. Da han ydermere får at vide, at han aldrig kommer tilbage til Afghanistan, falder hans verden fra hinanden, og han isolerer sig i sin lejlighed. Men Sofie er en fighter, som ikke giver op, så hun opsøger ham og tvinger ham til at kæmpe. De indleder et intenst kærlighedsforhold.

Men er Sofie klar til at binde sig og opgive en lovende karriere ved City Ballet i New York? Og er Thomas klar til at acceptere sit fremtidige liv og sig selv?

"De standhaftige" er instrueret af Lisa Ohlin og har Mikkel Boe Følsgaard og Cecilie Lassen i de bærende roller som Thomas og Sofie. Filmen er produceret af Per Holst for produktionsselskabet Asta Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer