Premiere på Den sidste tid

PREMIERE. Er du klar til verdens undergang? Den 16. november er der DOXBIO-premiere på Christoffer Dreyers dokumentar "Den sidste tid" om ægteparret Hans og Esther, der for længst har pakket rygsækken med overlevelsesudstyr. 

Esther og Hans elsker livet og hinanden. De har tilbragt næsten hver en vågen time sammen, og som mange andre ægtepar glæder de sig til deres guldbryllup. Det særlige er, at de samtidig håber, at de aldrig kommer til at opleve det. Esther og Hans er nemlig danske preppers og forbereder sig på dommedag med lige dele frygt og længsel. Siden 1972 har de brugt al disponibel tid på at studere biblen i forhold til begivenheder, der er sket i verden omkring dem – og svaret er entydigt: Jorden kan gå under hvert øjeblik, det skal være.

"Det, der er vigtigt for mig, er at give en stemme til dem, som ikke rigtigt bliver forstået," siger instruktør Christoffer Dreyer

Det er altså en kamp mod uret at udbrede budskabet til resten af verden, før det er for sent. Ægteparret har oprettet over 2.000 hjemmesider og 300 YouTube-videoer, men det er ikke nemt at få deres medmennesker til at lytte – videoerne har lave seertal og vennerne er faldet fra i årenes løb.

DOXBIO

DOXBIO er Danmarks første landsdækkende biografklub for dokumentarfilm.

Klubben viser seks af årets mest markante dokumentarfilm, som får premiere i 40-50 biografer i hele Danmark.

Det kræver ikke medlemskab at se DOXBIO-film.

Medlemskab er muligt og kan købes på DOXBIOs hjemmeside.

Medlemmer får 20 % rabat på biografbilletten.

For ikke-medlemmer kan billetter købes på sædvanlig vis i de enkelte biografer.

DOXBIO støttes af Det Danske Filminstitut.

Hans og Esther selv tror fuld og fast på den sidste tid, og har rygsækken pakket og klar, så de kan overleve i de svenske skove, når undergangen kommer. Nu har de bare ventet i meget lang tid, og da Esther bliver syg, må de se i øjnene, at det ikke er jordens sidste tid, de står overfor, men deres egen.

"Det, der er vigtigt for mig, er at give en stemme til dem, som ikke rigtigt bliver forstået. Jeg føler, at det er lykkes, hvis folk siger: 'Hold kæft nogen tosser', og så halvanden time efter: 'Nej, hvor var de egentlig søde og fantastiske'. Det er for mig en sejr. At forklare at mennesker, man havde dømt ude, i virkeligheden ikke er det," siger filmens instruktør Christoffer Dreyer.

Christoffer Dreyer er filmklipper og dokumentarfilminstruktør, og har blandt andet instrueret "En forening i modvind" og serierne "Verdens værste frisure" og "En detektiv i provinsen", hvor han åbnede et detektivbureau i Gedser.

Filmen er produceret af Jesper Jack for House of Real, og støttet af filmkonsulent Cecilia Lidin fra Det Danske Filminstitut.

"Den sidste tid" har premiere i DOXBIO den 16. november. Nogle biografer viser kun DOXBIO film én eller få gange. Find visningstider for filmen hos DOXBIO.

Trailer