Premiere på Der kommer en dag

PREMIERE. En dag bliver alting bedre, og vi bliver fri fra de bånd, som binder os. Jesper W. Nielsens film "Der kommer en dag" skildrer under 60’er-tidens parole to brødres brutale ophold på børnehjemmet i Gudbjerg og flugten derfra. Filmen har biografpremiere d 21. april.

Året er 1967. Verdenen er i forandring. Den skelsættende drøm om frigørelse vinder frem over alt, og en ny ungdomskultur er under opblomstring. Selv erobringen af rummet ligger lige om hjørnet.
På Nørrebro i København fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, hvor de forventes at få en stabil og god opvækst. Men – tiden står stille på Gudbjerg, og forstanderen håndhæver sine egne filosofier og reglementer med utvetydig slagkraft. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris.

Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og den daglige kamp for overlevelse begynder. Skal man være et ’spøgelse’, så ingen lægger mærke til én? Eller skal man tage sine prygl og rejse sig trodsigt mod autoritetens magttyranni?  

I første omgang forsøger drengene at leve under radaren og tro på, at dagen kommer, hvor de vil være frie og genforenet med familien i København. Men Elmers højtflyvende astronautdrømme og klumpfod får ham gang på gang i problemer, og som tiden går, truer kræfterne med at slippe op og håbet at sygne hen. Brødrene indser, at de er helt på egen hånd, og et gryende oprør mod den barbariske børnehjemsforstander begynder at tage form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det uretfærdigt ulige slag for at stå op imod forstanderens livsfarlige despoti og undslippe Gudbjerg.

"Der kommer en dag" er instrueret af Jesper W. Nielsen og har de to spillefilmsdebutanter Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt i de bærende roller som Elmer og Erik. Voksenrollerne indtages af blandt andre Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe, Søren Sætter-Lassen, Sonja Richter og David Dencik.

Filmen er produceret af Peter Aalbæk Jensen, Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 

Trailer