Premiere på Drabet uden lig

PUBLIC SERVICE. Første afsnit af den danske true crime-dokumentarserie ’Drabet uden lig’, der kulegraver en spektakulær drabssag, kan ses på TV 2 torsdag den 5. april.

Den 40-årige forretningsmand og familiefar Henrik Haugberg Madsen forsvinder i 2010 sporløst fra en feriehytte på Enø. To mænd bliver idømt lange fængselsstraffe for at have slået ham ihjel. Men politiet har aldrig fundet noget lig.

De to dømte hævder, at der er tale om et justitsmord. Ud over selve liget mangler politiet også et sikkert gerningssted, tekniske spor og førstehåndsvidner til drabet. Alligevel dømmes de to mænd henholdsvis 13 og 15 års fængsel – udelukkende på indicier. Er de uskyldigt dømt for et drab, der aldrig har fundet sted? 

I 'Drabet uden lig' kulegraver TV 2 Dokumentar den spektakulære drabssag og politiets efterforskning gennem unik adgang til de to dømte, sagens hovedvidner og politiets sagsakter.

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

”Vi har at gøre med et kriminelt miljø, hvor man i udgangspunktet ikke kan stole på nogen. Men én ting er sikker. Der er nogen, der lyver. Og det betyder, at vi undervejs ikke kan være sikre på, hvad der er rigtigt og forkert i vores forsøg på at finde frem til, hvad der egentligt er sket,” siger tilrettelægger Jacob Kragelund.

I to år har han sammen med en gruppe undersøgende journalister arbejdet på sagen. De har fundet frem til afgørende nyt, som aldrig tidligere har været fremme, og som vil blive præsenteret i seriens seks afsnit.

’Drabet uden lig’ er produceret af Dokumentarkompagniet med støtte fra Public Service Puljen og Den Vestdanske Filmpulje.

Premiere

Hvad: Dokumentarserien ’Drabet uden lig’

Hvor: TV 2 og TV 2 PLAY

Hvornår: 5. april kl. 20 og de følgende fem torsdage