Premiere på Per Flys Monica Z

BIOGRAFPREMIERE. Torsdag den 20. marts er der dansk premiere på Per Flys spillefilm "Monica Z" om den svenske jazzsangerinde og skuespiller Monica Zetterlund.

Per Flys "Monica Z" er historien om den ikoniske svenske jazzsangerinde Monica Zetterlunds store gennembrud og blomstrende karriere i tresserne. Zetterlunds unikke og levende tilstedeværelse på scenen gjorde hende til en ekstraordinær kunstner, men bag rampelyset kæmpede hun med manglende accept fra sin familie og et turbulent kærlighedsliv. Filmen følger hende fra de tidlige år på jazzklubber i Stockholm, gennem succesen i tresserne, hvor hun blandt andet spillede sammen med Bill Evans på albummet 'Waltz for Debbie', og til hun bliver gift med bassisten Sture Åkerberg i 1974.

I Zetterlunds hjemland havde "Monica Z" premiere i september, hvor den solgte 500.000 billetter og blev årets mest sete fillm. Filmen vandt fire priser ved den årlige Guldbagge-uddeling, svensk films største filmpris. Per Fly fik overrakt Guldbaggen som Bedste Instruktør, og Edda Magnason, der spiller Zetterlund, modtog prisen for Bedste Kvindelige Hovedrolle.

Peter Birro har skrevet manuskript, og Eric Kress er fotograf. Filmen er en samproduktion mellem svenske Stella Nova Film og danske Eyeworks Fine & Mellow ved Thomas Gammeltoft. "Monica Z" har modtaget 2 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.