Premiere på Gidseltagningen

PREMIERE. Der er tv-premiere på Kanal 5's store dramasatsning "Gidseltagningen" søndag den 2. april. Kasper Barfoed er hovedforfatter og konceptuerende instruktør på seriens otte afsnit om en terroraktion i København.

Søndag den 2. april er der endelig dansk tv-premiere på "Gidseltagningen", når Kanal 5 blænder op for dramaserien i otte afsnit om en terroraktion i hjertet af København. Serien havde sin verdenspremiere på Berlin Filmfestivalen og har fået international gennemslagskraft gennem blandt andet seriens franske distributør Studiocanal.  

Serien er skabt af forfatter og instruktør Kasper Barfoed efter idé af Adam Price og Søren Sveistrup, der stod bag hhv. "Borgen" og "Forbrydelsen". På rollelisten er blandt andre Johannes Lassen, Paprika Steen, Sara Hjort Ditlevsen, Dar Salim, Henning Jensen, Alexandre Willaume og Cecilie Stenspil.

Fakta

Om SAM Productions

SAM Productions er en forfatterbaseret tv-serie-producent. Virksomheden blev oprettet i 2014 og er ejet af Meta Louise Foldager Sørensen, Adam Price, Søren Sveistrup og den franske distributør og investor Studiocanal.

Læs interview med Meta Louise Foldager Sørensen om SAM Productions, der også står bag serien Mercur på TV 2 Charlie.

Om Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter programmer, der i et væsentligt omfang lever op til de fastsatte public service-målsætninger for ordningen – originalitet, betydning og kvalitet. Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer. Læs mere.

En tidlig morgen i oktober får 15 danskere deres liv vendt på hovedet. Deres metrotog bliver kapret af ukendte gerningsmænd, der truer med at dræbe dem én efter én, hvis de ikke får deres krav opfyldt. Det bliver startskuddet på en gidselaktion, som ændrer Danmark for altid. 

"Gidseltagningen" er produceret af Morten Kjems Hytten Juhl for SAM Productions og Kanal 5, Discovery Networks Danmark. Filminstituttets Public Service Pulje har støttet med 13,9 mio. kr., og EU's kulturstøtteprogram Creative Europe Media har støttet med 3,7 mio. kr.

"Gidseltagningen" på Kanal 5
Otte afsnit
Start søndag den 2. april kl. 21

Trailer