Premiere på Godless

PREMIERE. Ralitza Petrovas prisvindende film "Godless" har premiere den 9. marts. Den dansk-bulgarske film har modtaget koproduktionsstøtte af Det Danske Filminstitut.

I det bulgarske drama "Godless" arbejder Gana på et hjem for ældre demente. Her stjæler hun patienternes ID-kort og sælger dem videre på det sorte marked.

Derhjemme tager hun sig af sin arbejdsløse mor, som hun knap nok taler med. Hendes forhold til sin kæreste er intetsigende – den seksuelle tiltrækningskraft er forsvundet, og intimiteten er reduceret til en afhængighed af morfin.

Da Gana en dag hører den nye patient Yoans musik, vækkes hendes livsglæde på ny. Men hun har allerede solgt hans ID-kort, og virkeligheden indhenter hende, da han anholdes for bedrageri.

Filmen er koproduceret af det danske produktionsselskab Snowglobe og har modtaget koproduktionsstøtte af Det Danske Filminstitut. Peter Albrechtsen har stået for filmens lyddesign, mens Ian Bach og Slowmotion FX har lavet colorgrading. Klipningen og efterarbejdet er primært foregået i Danmark.

"Godless" har vundet flere festivalpriser, heriblandt hovedprisen Den Gyldne Leopard på Locarno International Film Festival 2016 samt hovedprisen New Talent Grand PRIX på CPH PIX 2016.

Filmen kan ses i biograferne fra 9. marts.

Koproduktion

Formålet med at yde støtte til koproduktioner er at styrke samarbejdet mellem producenter, at inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i filmbranchen samt at øge filmenes muligheder for at opnå international finansiering og kunne rejse over grænserne.

Filmprojekter, hvor den danske producent ikke er hovedproducent, kan støttes med op til 60 % af den danske andel af produktionsomkostningerne. Produktionerne skal have filmiske og kunstneriske kvaliteter, og der skal være tale om dansk kreativ og/eller teknisk deltagelse i produktionen. Desuden skal der være en aftale om dansk tv-visning og/eller biografdistribution.

Der bliver hvert år bevilget støtte til 6-9 spillefilm.

"Godless" trailer

Godless trailer from 41SHADOWS on Vimeo.

godless_poster_goldposter_com_1